Madrid

El PP recorre l'exclusió de López com a candidat al Constitucional i demana reiniciar una renovació "contaminada per les demores"

El PP ha presentat un recurs al Senat contra l'acord adoptat per la mesa de la cambra alta que va excloure Enrique López com a candidat al Tribunal Constitucional. El grup popular a més exigeix que es reiniciï el procés d'elecció de candidats a l'alt tribunal perquè, segons al·leguen, "ha quedat contaminat" per l'"excessiva demora" en la tramitació. El recurs, de 30 folis i firmat pel portaveu del PP al Senat, Pío García Escudero, afirma que la mesa del Senat ha actuat en aquest procés amb "l'arbitrarietat més absoluta".

Actualitzat
El PP ha presentat un recurs al Senat contra l'exclusió com a candidat al TC d'Enrique López. Alhora, demana que es torni a començar tot el procés de renovació de l'alt tribunal, començant amb l'elecció dels candidats, perquè considera que "ha quedat contaminat" per "l'excessiva demora del Senat en la seva tramitació", segons l'escrit del PP.

És a dir que el PP sol·licita que el Senat reiniciï el procediment o que si no demani als parlaments del País Basc i Galícia, renovats l'any passat, que enviïn noves propostes, i que la resta d'assemblees legislatives actualitzin les propostes que van enviar el 2008.

El portaveu del PP, Pío García Escudero, ha anunciat que si el seu recurs és rebutjat al Senat, el grup acudirà al Tribunal Constitucional, de manera que s'alentirà encara més el procés de renovació de l'alt tribunal.

Això, després que el mateix recurs del PP denuncia "l'excessiva demora" del Senat en la renovació del Constitucional alhora que considera que la mesa del Senat ha actuat en aquest procés amb "l'arbitrarietat més absoluta, atorgant a la majoria existent en cada moment un domini dels temps que li permeti planificar el resultat del procés, buidant-lo de qualsevol element garantista".
Anar al contingut