El Premi Ciutadà Europeu s'atorga des del 2008. (Foto: Parlament Europeu)
El Premi Ciutadà Europeu s'atorga des del 2008. (Foto: Parlament Europeu)
Brussel·les

El PP reclama al Parlament Europeu que retiri el premi a la PAH

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha estat guardonada amb el Premi Ciutadà Europeu 2013. El PP ho ha titllat "d'escàndol" perquè es tracta d'una "organització violenta". Per això exigeix que se'ls retiri el guardó i la revisió del reglament per atorgar-lo.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular s'ha mostrat disconforme amb el fet que el Parlament Europeu hagi atorgat el Premi Ciutadà Europeu 2013 a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). L'eurodiputat del PP Carlos Iturgaiz considera que és un "veritable escàndol" i ha qualificat la PAH "d'organització violenta". Per això, demanaran que se'ls retiri el premi i que se'n revisi el reglament.

La candidatura de la PAH va ser presentada pels eurodiputats dels Verds Raül Romeva i Ana Miranda, i per Willy Meyer, d'Esquerra Unitària Europea. L'Eurocambra també ha concedit el premi a la Reial Acadèmia de la Llengua Basca, candidatura defensada per l'eurodiputada liberal Izaskun Bilbao, així com 41 projectes i organitzacions més de 21 països europeus.

Des de l'any 2008, l'Eurocambra concedeix aquest guardó a persones i organitzacions que lluiten pes valors europeus, promouen la integració entre els ciutadans i els estats, i faciliten la cooperació transnacional dins de la Unió.

L'entrega del premi es farà en un acte a la seu del Parlament a Brussel·les els dies 16 i 17 d'octubre.
Anar al contingut