Junqueras, Forn, Cuixart i Sànchez
Junqueras, Forn, Cuixart i Sànchez

El PP proposa que els condemnats per rebel·lió no puguin ser indultats

Aquesta mesura impediria que, en cas de condemna, els acusats pel procés independentista poguessin rebre un indult

Actualitzat

El Partit Popular ha presentat aquest dimarts al vespre una esmena a l'anomenada Llei d'indults. Els populars demanen ampliar el nombre de delictes pels quals el govern no pugui concedir l'indult i, entre aquests, hi figuren els delictes de rebel·lió i de sedició; dels quals estan acusats Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

El PP ha presentat una esmena al projecte de llei promogut pel PSOE, pres en consideració al Congrés el febrer de l'any passat, per impedir que es concedeixin indults als condemnats per corrupció i maltractaments.

Segons el text que proposa el grup popular, també quedarien exclosos de la mesura de gràcia els condemnats per homicidi dolós, violència de gènere i domèstica, tràfic d'éssers humans, contra la llibertat i indemnitat sexual, finançament il·legal de partits, corrupció política, rebel·lió, sedició i delictes contra la Corona, terrorisme i traïció. Aquesta mesura impediria que els acusats pel procés independentista poguessin ser indultats en cas de condemna

 

 

El PP necessitaria el suport d'almenys el PSOE i Ciutadans per poder tirar endavant aquesta reforma. El dimarts a la nit, cap dels dos partits coneixia les intencions del PP d'incloure aquests delictes en el canvi de la llei.

Durant la campanya de les eleccions al Parlament del 21D, el candidat del PSC, Miquel Iceta, va rebre dures crítiques per dir que, si era escollit president de la Generalitat, demanaria l'indult per als condemnats pel procés sobiranista per tal de "tancar ferides i resoldre problemes". Passats els comicis, el secretari d'Organització del PSOE, José Lus Ábalos, va reconèixer que la proposta dels indults va generar "desconfiança" en els votants constitucionalistes i va perjudicar la candidatura del PSC.

 

 

Esmenes del PP a la Llei d'indults by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut