El PP pressiona el PSOE perquè li deixi cinc diputats per aprovar els pressupostos

Diu que ara és l'única manera d'impedir el que considera un "xantatge" del PNB

Actualitzat

El Partit Popular busca la manera d'esquivar el que considera un "xantatge" del PNB. Després que diumenge, en l'Aberri Aguna, els nacionalistes bascos van reitererar que no negociaran els pressupostos generals de l'Estat mentre es mantingui el 155 a Catalunya, els populars han demanat el PSOE que els doni un cop de mà:

"Si jo fos Pedro Sánchez, deixaria cinc vots del PSOE a l'atzar per eliminar aquest xantatge del PNB i automàticament dir i fer un discurs dur d'oposició, però molt més digne."

Ho ha assegurat el vicesecretari de Política Social i Sectorial, Javier Maroto, en una entrevista a RNE en què ha apel·lat a l'"altura d'estat" que, segons ha assegurat, ja va demostrar el socialisme espanyol amb el seu suport al 155. Segons Maroto, el PNB, amb la seva "amenaça", només defensa els independentistes bascos i perjudica el conjunt de bascos que esperen "amb candeletes" els pressupostos.

Maroto també ha insistit en un missatge que no és nou: que els CDR són com la kale borroka. Segons el popular, a més, "n'hi ha que no estan fent la seva feina", en referència a "quadres intermedis" dels Mossos.

 

Sánchez diu que no

 

L'intent dels populars d'aconseguir tirar endavant els pressuposots, però, no sembla que tingui gaires opcions d'èxit, perquè poca estona després de les declaracions de Maroto, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha descartat de manera taxativa donar-hi suport

"Són uns pressupostos ideològics, que ataquen en certa manera l'estat del benestar; que no defensen no les dones, ni els parats pobles, ni els joves. I si alguna cosa demostra l'acrod entre el PP i Cs és que, al final, són el mateix amb un nom diferent."

Sánchez ha anunciat que hi presentaran una alternativa.

Rivera titlla el PSOE d'irresponsable

 

Per la seva banda, Ciutadans, que va tancar la setmana passada el seu suport al govern espanyol pels comptes del 2018, ha acusat d'irresponsables els socialistes.

"Hi ha mesures socials i econòmiques als pressupostos que jo pensava que el partit socialista defensava, com incrementar la natalitat, com abaixar els impostos als que no arriben a finals de mes o com ajudar els joves. No entenc per què el partit socialista és així d'irresponsable. Li demano sentit d'estat en un moment en què el PNB i JxCat diuen que s'ha de fer xantatge al govern espanyol amb els pressupostos."

La memòria dels pressupostos arribarà dimarts al Congrés dels Diputats. Si no se supera l'esmena a la totalitat perquè el PP no rep els suports necessaris, el govern es planteja aprovar-ne per reial decret determinades partides, però amb un horitzó d'incertesa sobre la legislatura.

ARXIVAT A:
PPPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut