Madrid

El PP presenta al govern espanyol deu mesures per demostrar que no cedeix al xantatge d'ETA

El PP endureix la pressió sobre Zapatero després de l'intent de cremar dos policies a Bilbao. Ho considera un atemptat terrorista i troba sospitós que no se n'ocupi l'Audiència Nacional, sinó un jutjat ordinari. Els populars han aprovat un decàleg de mínims que el govern espanyol hauria de complir per provar que no cedeix al xantatge d'ETA i que inclou trencar qualsevol negociació i impedir que es creï cap mesa de partits.

Actualitzat

El PP acusa el president espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, de tenir una actitud tèbia en el debat sobre el procés de pau a Euskadi. El número dos dels populars, Ángel Acebes, ha fet aquesta acusació després dels últims episodis de violència al carrer al País Basc.

I és que els populars consideren que després dels actes violents d'aquest cap de setmana s'ha produït un "salt qualitatiu" en el procés de pau. S'ha intentat cremar dos policies, asseguren, i això constitueix un "atemptat terrorista". Un acte, doncs, que segons el PP mereix ser jutjat per l'Audiència Nacional i que José Luis Rodríguez Zapatero el condemni i tingui paraules de "solidaritat" amb els afectats i els seus familiars.

Ángel Acebes, que ha confirmat que el seu partit donarà suport a la manifestació convocada per l'Associació de Víctimes del Terrorisme el 25 de novembre, ha instat Zapatero a demostrar que la seva frase "amb violència, res de res" és certa i a acceptar les deu mesures que el Partit Popular posarà sobre la taula. Un decàleg que demana, entre altres coses, que el president espanyol es comprometi a condemnar tots els actes terroristes; posar fi a les reunions públiques i secretes amb "ETA-Batasuna"; renunciar a qualsevol taula de partits o compromís ja adquirit; entregar al Parlament les actes de possibles trobades amb la banda terrorista; garantir la integritat territorial de Navarra; "respectar escrupolosament" la independència del poder judicial; impulsar la lluita antiterrorista; impedir vulneracions a la llei de partits i garantir el respecte a les víctimes i una imminent reunió amb l'AVT.

Anar al contingut