El líder del PP, Mariano Rajoy, i el candidat del PPC, Xavier García Albiol, durant la campanya electoral al barri de Llefià de Badalona (ACN)
El líder del PP, Mariano Rajoy, i el candidat del PPC, Xavier García Albiol, durant la campanya electoral al barri de Llefià de Badalona (ACN)

El PP, última força al Parlament, amb només 3 diputats, 8 menys que el 27S

El partit que ha liderat l'aplicació del 155 a les institucions catalanes pateix una severa davallada en el seu suport electoral

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha patit una severa davallada en el seu suport electoral el 21D. En les eleccions del 27 de setembre de 2015, ja amb Xavier Garcia Albiol com a cap de llista i candidat a la presidència de la Generalitat, el PP va aconseguir 349.193 vots, un 8,49% del total de vots emesos, que es van traduir en 11 diputats.

El 21D ha aconseguit gairebé la meitat exacta de percentatge de vots, un 4,23%; la representació s'ha reduït en 8 diputats i ha quedat amb només 3. Això ha passat en unes eleccions convocades pel líder del partit a nivell d'Espanya, Mariano Rajoy, després de cessar el govern de la Generalitat i de dissoldre el Parlament.

Unes eleccions, per tant, molt insòlites i convocades sota l'excepcionalitat de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, promoguda pel govern espanyol. I malgrat la considerable participació de Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i altres líders del PP durant la campanya, aquest partit no ha aconseguit rendibilitzar electoralment aquesta i altres mesures empreses contra l'independentisme català.

Poc després de les 11 de la nit, Xavier García Albiol ha admès la dimensió de la derrota:

"És un molt mal resultat, no ens podem sentir orgullosos."

ARXIVAT A:
Eleccions 21DArticle 155Procés catalàPP
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut