Beatriz Fanjul, l'1 de novembre, en un míting del PP a Vitòria

El PP obtindria un escó a costa del PNB, cosa que complicaria més la investidura

El canvi és fruit de l'escrutini del vot a l'estranger i del recompte de diverses taules, que els populars havien recorregut

RedaccióActualitzat

El Partit Popular tornaria a tenir, aquesta legislatura, un diputat del Congrés elegit al País Basc. En concret, una diputada: Beatriz Fanjul, cap de llista per Biscaia i aposta personal de Pablo Casado en detriment d'Alfonso Alonso.

A les eleccions del 28 d'abril el PP no va obtenir cap diputat al País Basc, on s'elegeixen 18 dels 350 diputats del Congrés. Segons el recompte de vots de la nit electoral del 10N, la situació havia de mantenir-se aquesta XIV legislatura.

Els resultats provisionals, a més, atorgaven un diputat més que fa sis mesos al Partit Nacionalista Basc, que passava a tenir-ne set després d'obtenir l'últim dels vuits diputats per Biscaia, per una diferència de 163 vots sobre el PP.

 

Beatriz Fanjul (centre), el 4 de novembre a Bilbao, al costat de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida (EFE/Luis Tejido)

 

Ara sembla que aquest setè diputat, Jon Aiartza, no viatjarà a Madrid i continuarà sent-ho del Parlament basc com fins ara.

El PNB, si es confirma aquest canvi, mantindria els 6 diputats obtinguts el 28A. 

El PP, en canvi, passaria a tenir 89 escons en el Congrés dels Diputats. 

La formació que ha perdut un diputat al País Basc respecte al 28A, pel descens de vots, és Unides Podem. Ha passat a tenir-ne tres, un per cada província basca.

ARXIVAT A:
País BascPPPNBEleccions generals 2019-10N
Anar al contingut