El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado (EFE)
El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado (EFE)

Casado obre la porta a la formació d'un govern constitucionalista

El vicesecretari de Comunicació del PP assenyala que la situació processal d'alguns diputats de JxCat i ERC fa que encara hi hagi "alguna possibilitat" d'un executiu constitucionalista

Actualitzat

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha assegurat que els partits constitucionalistes han d'intentar formar govern a Catalunya. Una setmana després de les eleccions al Parlament en què Cs va ser la primera força però l'independentisme va mantenir la majoria a la cambra, Casado ha lamentat que les forces partidàries de la unitat d'Espanya no aconseguissin "sumar per formar govern".

De tota manera, ha obert la porta a un possible govern constitucionalista, a causa de la situació processal d'alguns diputats de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana:

"És probable que fins i tot hi hagués alguna possibilitat que s'aconseguís aquesta formació de govern."

Un total de vuit diputats electes independentistes es troben en una situació que dificulta que puguin prendre possessió de l'escó: Oriol Junqueras (ERC), Jordi Sànchez i Joaquim Forn (JxCat) són en presó preventiva, mentre que Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig (JxCat) i Toni Comín i Meritxell Serret (ERC) són a Brussel·les.

En la mateixa línia que el president de Foment del Treball, Casado ha apostat perquè Cs lideri les converses per intentar "formar govern". A més, ha insistit que "l'important" és que les formacions constitucionalistes segueixin "unides":

"El bloc constitucionalista ha demostrat que anteposem els nostres interessos al fet que puguem sumar per a una alternativa històrica a Catalunya."

Sobre si el PP fa alguna autocrítica pels resultats del 21D, Casado ha recordat que tant el candidat, Xavier García Albiol, com el president del partit, Mariano Rajoy, han reconegut que els resultats han estat "dolents".

"El PP és un partit guanyador, li agrada guanyar eleccions i no ens agrada quan les perdem, però també som un partit d'estat, i un partit d'estat ha de tenir molt clar que, abans que els seus interessos partidistes, hi ha els interessos de la nació espanyola."

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut