Madrid

El PP no reconeix els manuscrits publicats com els "papers originals" de Bárcenas

La formació emet un comunicat després d'haver-se presentat a l'Audiència Nacional el primer document original de Luis Bárcenas, segons assegura "El Mundo", en què consten els pagaments de sobresous, entre d'altres, a Mariano Rajoy.

RedaccióActualitzat
El PP ha tornat a negar, en un comunicat emès aquest dimarts al matí haver fet pagaments il·legals a càrrecs del partit i reitera que no reconeix els manuscrits sobre la presumpta "comptabilitat B". És la resposta de la formació després d'haver-se presentat a l'Audiència Nacional el primer document original de Luis Bárcenas, en què consten els pagaments de sobresous, entre d'altres, a Mariano Rajoy.

Pedro J. Ramírez, el director del diari "El Mundo", ha lliurat a l'Audiència Nacional un full escrit per l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas en què consten pagaments de sobresous a Mariano Rajoy i a altres dirigents del PP. És el primer document suposadament original de la presumpta comptabilitat il·legal del PP que arriba a mans dels jutges.

El paper en qüestió, del qual el diari "El País" va publicar fa mesos una fotocòpia, és un full arrencat d'una llibreta i escrit per totes dues cares. Hi consta el pagament de sobresous en metàl·lic a Mariano Rajoy quan era ministre per valor de gairebé 15 milions de pessetes.

També hi ha anotats pagaments a Jaime Mayor Oreja, Rodrigo Rato, Francisco Álvarez-Cascos i Javier Arenas, però el PP continua negant amb contundència qualsevol irregularitat comptable.

En caixes de puros

A més, el rotatiu espanyol publica com rebia els diners Rajoy, aleshores ministre: Ho feria en metàl·lic, en caixes de puros al seu despatx del ministeri de la mà d'Álvaro Lapuerta.

A més del comunicat d'aquest dimarts al matí, María Dolores de Cospedal defensava ahir l'honorabilitat del seu partit afirmant que "les mentides no es documenten".

A pesar que el PP ho nega tot, el fet que l'extresorer hagi admès la doble comptabilitat del partit ha tingut conseqüències directes en la seva defensa. Els seus advocats, Miguel Bajo i Alfonso Trallero, han renunciat al cas.

El PSOE, Esquerra Unida i el Grup Mixt han demanat la compareixença del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al Congrés dels Diputats perquè doni explicacions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut