Santi Rodríguez, portaveu adjunt del PP al Parlament, aquest matí a "El matí de Catalunya Ràdio".
Santi Rodríguez està convençut que Artur Mas no desobeirà el TC i que acatarà la decisió.
Barcelona

El PP no actuarà si el 9-N el promou el Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Ho afirma el portaveu adjunt dels popular al Parlament, Santi Rodríguez, que confia que el govern no desobeirà el TC si suspèn el procés participatiu

RedaccióActualitzat

El PP no intervindrà contra un 9-N impulsat per entitats com el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Si fos així, el PP permetria que la gent que vulgui pugui anar a votar diumenge. Ho ha explicat el portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio": "El que facin els ciutadans i el que facin les entitats no forma part de l'estructura institucional ni de la Generalitat, ni de l'Estat i, per tant, poden fer el que creguin convenient."

Aquest és l'únic escenari possible que preveu Rodríguez, ja que confia que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu govern es retirararan del procés participatiu. Dóna per fet que el Tribunal Constitucional també suspendrà el 9-N alternatiu impulsat per l'executiu català. És la mateixa opinió del portaveu del populars a la cambra. Enric Millo ha dit a "Els matins" de TV3 que el TC té l'obligació de suspendre el procés automàticament pel sol fet que el govern de l'Estat hi hagi presentat recurs. El diputat del PP considera que Mas ho acatarà: "Estic convençut que el president Mas no actuarà il·legalment, no desobeirà la providència del tribunal i es retirarà d'aquest camí."

Enric Millo ha assenyalat que tot plegat provocarà malestar en molts catalans: "El 9-N no serà allò que ell [Artur Mas] havia promès, no serà allò que ell havia garantit i, possiblement, això provoqui certa frustració en molta gent, que veurà que el president els havia dit una cosa que no és veritat finalment. En qualsevol cas, ell ja ho sabia fa molt de temps. No pot dir que sigui una sorpresa."

 

 

Anar al contingut