Melilla

El PP justifica l'emissió d'impresos electorals falsos a Melilla per facilitar l'exercici del vot davant el col·lapse de Correus

El Partit Popular ha de fer front a una greu acusació a Melilla. La Guàrdia Civil ha descobert una impremta on es falsificaven sol·licituds de vot per correu, i sembla que ho feien per encàrrec del PP. El gerent de la formació a Melilla, Javier Lence, ha assegurat que la seva intenció només era facilitar l'exercici del vot davant del col·lapse que, segons ell, viu l'administració electoral i Correus. Lence ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant els agents i l'autoritat judicial que porta el cas, que n'ha decretat el secret de sumari.

Actualitzat
El Partit Popular ha donat la seva versió dels fets en una roda de premsa en la qual hi eren presents el gerent del PP a Melilla, Javier Lence, i el president de la formació a la ciutat autònoma, Arturo Esteban. Han negat, tal com se'ls acusa des de les files socialistes, que les seves intencions fossin cometre una topinada en les eleccions i asseguren que en cap moment hi ha hagut la intenció de falsificar res i que ni el fiscal ni la jutgessa que porten el cas hi han apreciat delicte.

Lence és l'únic "culpable" de tota la situació que s'ha creat ja que, segons les seves explicacions, es tracta d'una decisió personal del gerent del PP que no va ser consultada al partit davant del fet que s'havien esgotat els impresos de sol·licitud de vot per correu a l'oficina de Correus de la ciutat autònoma. Segons Lence, va demanar 2.000 nous exemplars a la delegació del govern davant l'allau de peticions de simpatitzants i militants del PP que tenen família fora de Melilla. Aquesta petició, però, assegura que va ser denegada. Va ser llavors quan va decidir encarregar còpies de les sol·licituds, un encàrrec que diu que va anul·lar posteriorment en rebre les instàncies originals.

Lence ha denunciat ser víctima del "tractament esbiaixat i manipulat" d'alguns mitjans de comunicació. Esteban ha corroborat paraula per paraula les declaracions del gerent popular.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut