Javier Maroto, vicesecretari de Política Social del PP
Javier Maroto, vicesecretari de Política Social del PP
Madrid

El PP insta el PSOE a aprovar els pressupostos a canvi de no haver intervingut TV3

Javier Maroto recorda al socialistes que els deuen un favor després que acceptessin la proposta del PSOE de no intervenir TV3 amb el 155

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha presentat aquest dimarts al matí al Congrés el projecte de llei de pressupostos, mentre el PP pressiona encara més el PSOE perquè doni suport als comptes. Els populars encara no tenen els 5 vots que li falten per aprovar-los, perquè el PNB ha dit que no mentre hi hagi 155 a Catalunya.

En una entrevista a Onda Cero, el dirigent popular Javier Maroto, han tornat a demanar auxili al PSOE, ara amb l'argument que els socialistes els tornin el gest de no haver intervingut TV3 quan es va aprovar el 155. 

"El Partit Socialista a última hora en una esmena al Senat ens va obligar a eliminar aquesta intervenció de TV3. Vam pensar que era millor estar tots junts, per això vam acceptar aquesta esmena. Ara, als partits que vam impulsar el 155, els demanem aquesta responsabilitat".

Segons Maroto, a l'igual que amb l'aplicació de l'article 155, els socialistes haurien de donar suport als comptes públics perquè és "una política d'Estat". 

El membre de l'executiva popular, ja va planetjar aquest dilluns la possibilitat que el PSOE cedís "cinc vots a l'atzar" per poder aprovar els pressupostos. Aquest dimarts, a més, els ha reclamat "que es prenguin la política amb alçada de mires" perquè "l'única diferència" amb els comptes de l'any passat es troba precisament en el 155.

Aquest dilluns, Maroto també va ser l'encarregat de referir-se a la situació que es viu a Catalunya amb un missatge nou comparant els CDR amb la kale borroka.

No ha estat tant directe com Maroto el ministre Montoro, que en l'inici de la roda de premsa de presentació dels pressupostos ha fet una crida a la responsabilitat de les forces polítiques.
 

 

Els comptes del govern espanyol, que seran sotmesos al primer debat de totalitat previsiblement a finals d'abril, necessiten 175 vots perquè decaiguin les esmenes presentades, després d'un empat i una tercera votació. 

Per aconseguir-ho són clau els 5 vots del PNV que se sumarien als del PP, Ciutadans, Coalició Canària, UPN i Foro Asturias. El líder del PSOE, Pedro Sánchez ha insistit que els socialistes s'oposaran als pressupostos perquè són "ideològics" i busquen "consolidar un Estat social mínim, de 'low cost'".

ARXIVAT A:
PPArticle 155PSOE
Anar al contingut