El PP guanyaria les eleccions a Espanya i Podem i el PSOE es disputarien el segon lloc, segons el sondeig de TV3

A Catalunya, En Comú Podem guanyaria, al davant d'Esquerra. Ciutadans i el PSC pugnen pel tercer i quart lloc, i el PP i Democràcia i Llibertat, pel cinquè i sisè.

Actualitzat

El PP seria la força més votada a Espanya amb 114 o 118 diputats, segons el sondeig de TV3. En segon lloc, hi ha Podem i el PSOE. Segons el sondeig, Podem tindria més vots, però en canvi es traduirien en menys escons que el PSOE. Serien entre 76 i 80 escons per a Podem i entre 81 i 85 per als socialistes. En quart lloc, aniria Ciutadans amb una forquilla entre 47 i 50 diputats. Esquerra Unida obtindria 3 o 4 diputats, ERC-CatSí entre 9 i 11 i Democràcia i Llibertat entre 6 i 7. Unió, quedaria fora del Congrés, sense cap escó. PNB i Bildu també tindrien representació al Congrés, 4 o 5 actes per al PNB i 3 o 4 per a Bildu. Per últim, els navarresos de GBai i Coalició Canària estarien entre obtenir un diputat o cap.

Amb aquest resultat, la governabilitat quedaria molt complicada perquè el PP només sumaria amb Podem o amb el PSOE. En canvi, el pacte amb Ciutadans no arribaria a la majoria absoluta, cosa que deixa la formació taronja per sota de les seves expectatives de convertir-se amb partit decisiu. Els resultats certifiquen, això sí, la fi del bipartidisme. El PSOE obté els pitjors resultats de la seva història.

A Catalunya, En Comú Podem guanyaria les eleccions, amb 12 o 13 escons. En segon lloc, hi ha Esquerra, amb una forquilla d'entre 9 i 11 diputats. Ciutadans i PSC pugnen pel tercer i quart lloc, tots dos amb 7 o 8 escons. El cinquè i sisè lloc, se'l disputen el PP i Democràcia i LLibertat. En aquest cas, els populars haurien obtingut més vots però es quedarien amb 5 o 6 escons. Democràcia i Llibertat n'obtindria 6 o 7. Els seus ex-socis d'Unió no obtindrien cap acta de diputat.

Per demarcacions, a Barcelona En Comú Podem aconseguiria 9 escons, el PSC 5 o 6, Ciutadans 5, ERC-CATSÍ també 5, el PP 3 o 4 i Democràcia i Llibertat 3. A Tarragona, En Comú tindria 1 o 2 diputats, igual que Esquerra. Ciutadans, PP i els socialistes n'obtindrien un cada un i Democràcia i Llibertat un o cap. A Girona, Esquerra seria la força més votada i tindria dos diputats. Per darrere, hi hauria Democràcia i LLibertat amb un o dos escons. El tercer lloc seria per a En Comú Podem, amb un diputat i, per últim, Ciuradans i PSC obtindrien entre un i zero diputats. A Lleida, el partit més votat seria Esquerra i aconseguiria un o dos representants. Democràcia i Llibretat en tindrien un cada un i tres forces -PP, PSC i Ciutadans- aconseguirien entre un i zero diputats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut