Madrid

El PP guanya però tindrà difícil la governabilitat

Amb el 99,9% escrutat, els populars obtenen 123 diputats i superen PSOE, que en té 91. Podem (69) i Ciutadans (40) irrompen al Congrés com a tercera i quarta força

Actualitzat

El Partit Popular revalida la victòria en les eleccions generals però queda lluny de la majoria absoluta i ni tan sols arribaria als 176 escons sumant els diputats de Ciutadans. Amb el 99,9% escrutat, els populars obtindrien 123 diputats, una xifra molt inferior als 186 que tenia fins ara al Congrés dels Diputats.

En segona posició hi ha el PSOE, amb 90 diputats, per davant de Podem, que se situaria en 69 escons, sumant els de Compromís, En Comú Podem i la Marea gallega. En quarta posició hi hauria Ciutadans, que irromp per primera vegada a la cambra baixa amb 40 diputats, tot i que queda per sota de les seves expectatives.

Amb aquests resultats, la governabilitat de la propera legislatura esdevé força complicada, perquè ni la suma de PP i Ciutadans ni la de PSOE i Podem arriba als 176 diputats que marquen la majoria absoluta.

A Catalunya, la candidatura de confluència En Comú Podem és la força més votada i obté 12 dels 47 representants. Després de les eleccions d'aquest diumenge, tant Unió Democràtica com UPyD queden fora del Congrés.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut