Madrid

El PP formalitza la recusació de Garzón i es persona en la causa per la suposada trama "per defensar-se"

El Partit Popular ha presentat l'escrit de recusació contra el jutge Baltasar Garzón en la investigació de la suposada trama de corrupció. Prèviament, s'ha personat com a acusació particular en la causa "per defensar-se i per acusar qui resulti pertinent", segons ha assegurat Federico Trillo, que ha fet els tràmits juntament amb Soraya Sáenz de Santamaría. Mariano Rajoy va anunciar aquestes mesures després de saber-se que Garzón i el ministre Bermejo van coincidir en una cacera mentre el jutge instruïa la causa. Els populars han passat d'aquesta manera a l'ofensiva.

Actualitzat
La suposada trama de corrupció que ha esquitxat directament el PP amenaça de provocar una profunda fractura entre aquest partit i el govern socialista de Zapatero. Mentre la justícia va fent el seu camí, amb tres dels principals encausats a la presó després que el jutge Garzón els hagi pres declaració, el Partit popular, que aquest dimecres va denunciar sentir-se víctima de la trama i indefens davant la filtració de dades sobre el sumari, ha passat a l'acció.

La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, i el coordinador de Justícia i Llibertats Públiques del PP, Federico Trillo, han estat els encarregats de presentar davant l'Audiència Nacional un escrit per poder-se personar com a acusació en la investigació per la presumpta trama de corrupció que afecta empresaris pròxims als populars i excàrrecs del partit. També hi han presentat la recusació contra el jutge Garzón, que instrueix el cas.

Trillo ha explicat que volen conèixer totes les diligències del cas, motiu pel qual han demanat que s'aixequi el secret de sumari, i ha recordat que les filtracions d'un secret sumarial són "constitutives de delicte". A més, el popular ha reiterat que el seu partit es troba en una situació d'"indefensió" i que està "greument afectat" per les filtracions. Per tot això, ha dit, s'han personat en la causa i acusaran qui pertoqui en el moment oportú.

Tot plegat, després de fer-se públic que aquest cap de setmana el jutge Garzón i el ministre de Justícia, amb qui el PP ha trencat relacions, van coincidir en una cacera quan la causa ja estava en marxa.

L'organitzador de la polèmica cacera, un exregidor del PP

Sobre aquesta qüestió, s'ha sabut una dada curiosa: l'organitzador va ser un exregidor del PP. Es tracta de Bartolomés Molina, dirigent del PP a Torres, Jaén, que ha explicat que hi van participar unes 50 persones, entre les quals també hi hauria el cap de la Policia Judicial, i que va ser una coincidència que Garzón i Bermejo s'hi trobessin.

De fet, Molina ha lamentat que aquest fet s'hagi fet servir: "No es pot destrossar les persones per una cosa que no és certa", ha afirmat. Ha afegit que es va tractar d'una cacera "d'amics" i que ell la va organitzar perquè el propietari de la finca on es va celebrar l'hi va demanar.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut