Madrid

El PP exigeix que se suspengui la negociació i es reprengui el combat ferm com a camí per acabar amb ETA

Els populars han reaccionat al comunicat d'ETA exigint la fi de les negociacions amb la banda terrorista. El secretari general del PP, Ángel Acebes, assegura que la declaració demostra que el procés no era de pau, sinó de xantatge, ja que la banda vol el mateix de sempre. Creu que el més greu de tot és que Zapatero hagi entrat en l'esmentat procés i exigeix que "una vegada per totes" digui la veritat sobre les negociacions que ha tingut amb ETA, sobre els acords als quals pot haver arribat i des de quan té aquests acords. A més, culpa el PSOE i el PNB que la banda pugui emetre comunicats com el d'avui, per haver pactat amb els terroristes.

Actualitzat

Ángel Acebes parla de procés de xantatge amb engany i no de pau perquè, segons ell, "ETA no ha tingut mai la intenció de dissoldre's ni de desaparèixer". Pel popular el que realment vol la banda terrorista és imposar-se i imposar les seves condicions a l'estat de dret i a Espanya i el més greu, diu, és que Zapatero ha entrat en aquest joc. Acebes demana al president espanyol que acabi amb aquest xantatge, retorni a l'acord de totes les forces polítiques en el si del Pacte per les Llibertats i que l'estat de dret segueixi avançant "en la bona direcció per acabar amb el terrorisme", una fita que s'aconseguirà, assegura, quan s'acabi amb ETA.

En aquest sentit, el secretari de Comunicació del PP, Gabriel Elorriaga, ha afirmat que l'últim comunicat d'ETA demostra que l'únic camí per acabar amb l'organització és el "combat ferm, amb el suport de l'estat democràtic" i que qualsevol altra opció "és un error".

El secretari general del PP, Ángel Acebes, també ha recordat que Zapatero havia assegurat al president del PP, Mariano Rajoy, i a la resta dels espanyols "públicament" que "no està mantenint converses amb ETA". Tot i això, afegeix, "ara, amb el transcurs del temps, estem comprovant que hi ha compromisos, que són acords secrets que no ha dit ni al Parlament, ni als espanyols". Acebes acusa els socialistes de conversar amb ETA des de fa quatre anys, quan eren a l'oposició, i ha demanat al govern que reveli els acords a què ha arribat amb la banda.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut