El socialista Tontxu Rodríguez mostrant per equivocació, ha dit, una fotografia de Nuevas GeneracioneEl socialista Tontxu Rodríguez mostrant per equ…
El socialista Tontxu Rodríguez mostrant per equivocació, ha dit, una fotografia de Noves Generacions
Madrid

El PP evita condemnar el franquisme si no s'il·legalitzen associacions comunistes

El Senat aprova una moció del PSOE contra el franquisme amb les abstencions dels populars i de Ciutadans

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha evitat condemnar el franquisme al Senat. Una moció del PSOE contra l'exaltació de la dictadura ha tirat endavant a la cambra alta amb l'abstenció dels 136 senadors del PP, Ciutadans, Fòrum Astúries i UPN. La iniciativa socialista s'ha aprovat pels 97 vots de la resta de grups, més els vots de les dues senadores del Partit Aragonès, una formació integrada al grup popular. No hi ha hagut cap vot en contra.

La moció socialista valora molt positivament l'exhumació i el trasllat de Franco i dona suport a la resolució del Parlament Europeu que insta a prohibir qualsevol fundació que exalti el nazisme i el feixisme.

Carlos Aragonés, del PP, ha explicat una de les raons per les quals no han fet costat a la proposta socialista:

"Inclouen de manera encertada prohibir qualsevol fundació o associació que glorifiqui o enalteixi el nazisme o el feixisme, cosa que sens dubte hi estem d'acord, però no deixa de ser paradoxal que l'esquerra s'oblidi d'incloure també en aquest acord el comunisme, una ideologia d'extrema esquerra molt perjudicial per a qualsevol societat, com la que desgraciadament es continua observant amb exemples que, pels nostres vincles històrics i pels nostres vincles culturals, ens agafa molt de prop."

 

Moment de la intervenció del senador del PP Carlos Aragonés, dirigint-se a la bancada socialista

 

Per part del PSOE, Tontxu Rodríguez ha lamentat que el discurs feixista i xenòfob tingui un ressorgiment a tot Europa:

"L'ONU ens acaba d'alarmar a tot el món sobre la creixent visió que està tenint la ultradreta i el neonazisme, i ha sol·licitat a les nacions intervenir amb eficàcia contra aquests moviments intolerants. Per cert, moviments intolerants que estem veient en els carrers d'Espanya cada dia."

En aquest punt, Rodríguez ha mostrat diferents fotografies de manifestacions exaltant el franquisme. En una de les imatges apareixien les Noves Generacions del PP, i el senador socialista ha ironitzat dient que s'havia equivocat de fotografia.

Tot seguit, però, ha acusat els populars de "posar-se de perfil" davant el franquisme perquè "enfonsen les seves arrels ideològiques" en aquell règim, en "les camises noves, les banderes victorioses i l'Espanya que comença a despertar-se", ha conclòs el senador del PSOE.

 

Notícia relacionada: "Activistes de Femen irrompen en un acte de Falange que commemorava la mort de Franco"

 

ARXIVAT A:
FranquismePPCsPSOE
Anar al contingut