Madrid

El PP eludeix opinar sobre l'editorial i en culpa Zapatero

El president del PP, Mariano Rajoy, ha declinat comentar l'editorial i s'ha limitat a assenyalar que "cadascú pot opinar el que vulgui". Mentre, la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, no ha volgut pronunciar-se sobre el contingut de l'editorial conjunt de la premsa catalana en defensa de l'Estatut, però ha remarcat que l'origen d'aquest debat es troba en la "irresponsabilitat" de José Luis Rodríguez Zapatero. "Cal tenir molt present el seu origen, que és la irresponsabilitat amb la qual Zapatero obre aquest debat", ha apuntat en una roda de premsa al Congrés.

Actualitzat
El president del PP, Mariano Rajoy, ha evitat comentar l'editorial en defensa de l'Estatut de Catalunya publicat per la premsa catalana. "No diré res; la meva posició és coneguda: és el respecte a la llei i a les regles del joc, i punt. I a partir d'aquí, cadascú pot opinar el que vulgui, fins aquí podíem arribar", ha afirmat després d'assistir al Congrés a la presa de possessió d'Alberto Oliart com a president de la Corporació de RTVE. Rajoy ha respost així en ser preguntat per l'editorial "La dignitat de Catalunya", publicat pels rotatius catalans.

Per la seva banda, la portaveu popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que no volia comentar el contingut de l'editorial dels diaris catalans i que tot plegat es deu al fet que Zapatero es va comprometre "a alguna cosa a la qual no hauria d'haver-se compromès mai". La portaveu del PP ha apuntat que Zapatero va posar "en el punt de mira" un problema "que hauria d'haver-se solucionat d'una altra manera, amb gran consens".

Per això, segons Soraya Sáenz de Santamaría, Rodríguez Zapatero "n'és el principal responsable i és qui ha de donar explicacions a la societat catalana".

Sense voler comentar el contingut de l'editorial dels diaris catalans, la portaveu del grup popular ha deixat clar que el seu partit "respecta" el Constitucional i "acatarà" la seva sentència.

Després que el PSOE ha apuntat al PP com a culpable del problema per haver recorregut contra l'Estatut al Tribunal Constitucional, la portaveu del PP ha dit que haurien de ser els socialistes els que haurien de començar per demanar explicacions "a la seva pròpia casa", ja que els presidents d'Aragó i Balears, tots dos del PSOE, també han acudit a aquest tribunal.

Sáenz de Santamaría no ha aclarit si pensa que el pronunciament de la premsa catalana suposa una "pressió" al tribunal, del qual ha remarcat que desenvolupa la seva tasca d'acord amb allò establert en la Constitució i les lleis, vetllant pels drets i llibertats dels espanyols i amb "independència" de les comunitats autònomes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut