Madrid

El PP dóna per trencat el pacte amb la UPN i prepara la fundació del partit a Navarra

El Partit Popular i Unió del Poble Navarrès han partit peres. Els populars entenen que la UPN ha trencat l'acord que mantenien des del 1991 i el seu líder, Mariano Rajoy, ha decidit engegar el procés per "instal·lar de nou el PP a Navarra". Ho ha anunciat la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, que ha considerat que, amb el comunicat amb què aquest dilluns la UPN va suspendre de militància el seu diputat Santiago Cervera, la formació navarresa ha "donat per trencat" l'acord, un acord que ja feia disset anys que durava.

Actualitzat
Les relacions entre el Partit Popular i la Unió del Poble Navarrès, unes relacions que els han portat des del 1991 a presentar-se conjuntament a les eleccions en aquesta comunitat, estan trencades. La número 2 dels populars ho ha deixat clar després que la formació ja les va donar per suspeses fa una setmana arran de la decisió de la direcció actual de la UPN de no votar els pressupostos generals conjuntament amb el PP.

María Dolores de Cospedal ha explicat que la seva formació considera que, amb la suspensió de militància, aquest dilluns, del seu diputat Santiago Cervera i l'exdiputat Jaime Ignacio del Burgo, la formació navarresa "ha donat per trencat" l'acord entre els dos partits. Per aquest motiu ha afegit que el president del partit, Mariano Rajoy, ha donat l'ordre de començar a preparar la formació de partit propi a Navarra.

Cospedal ha deixat clar que el PP no suspendrà de militància l'altre diputat navarrès que va trencar la disciplina del grup popular en la votació dels pressupostos, i ha deixat oberta la porta a tots els militants de la UPN que no combreguin amb l'estratègia política actual de la formació que s'incorporin al nou PP. El missatge anava dirigit especialment a Cervera i Del Burgo.

A més, la secretària general popular ha afirmat que Cervera continua sent portaveu adjunt del grup parlamentari popular, malgrat que la UPN va apartar aquest dilluns Cervera d'aquesta responsabilitat. Tant Cervera com Del Burgo van criticar la decisió del partit d'abstenir-se en la votació de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat. Cervera va anar més lluny i va desobeir la disciplina de partit per votar en contra dels pressupostos generals de l'Estat, al costat del PP.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut