El diputat i alcalde de Manacor, Antoni Pastor
El diputat i alcalde de Manacor, Antoni Pastor
Balears

El PP destitueix el diputat que va trencar la disciplina de vot per defensar la llengua pròpia a les Balears

El Partit Popular ha expulsat Antoni Pastor del grup parlamentari i del grup municipal de Manacor, d'on encara és alcalde, i també l'han destituït com a president de la junta local del partit en aquest municipi després de trencar la disciplina de vot del PP.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular ha trigat 24 hores a sancionar Antoni Pastor, el seu diputat al Parlament Balear que va trencar la disciplina de vot quan es va pronunciar contra la política lingüística de José Ramón Bauzá. L'han expulsat del grup parlamentari i del grup municipal de Manacor, d'on encara és alcalde, i també l'han destituït com a president de la junta local del partit en aquest municipi.

A més, el comitè de drets i garanties del PP balear demanarà a Madrid que el suspengui de militància i li obri un expedient disciplinari per uns fets que considera "molt greus".

Tot plegat, després que Pastor va votar amb l'oposició contra la llei que elimina el català com a requisit per treballar al sector públic i el converteix en un mèrit. A més, a les files populars tampoc van agradar les seves paraules, quan va dir que el seu partit ha portat les coses al límit en la qüestió lingüística a les Illes i ha trencat un consens històric.

De moment, Pastor continua sent militant del PP.
Anar al contingut