Vic

El PP denunciarà a la fiscalia la polèmica megafonia de Vic a favor dels presos

El president del PP català, Xavier García Albiol, considera que s'està fent "propaganda colpista"

Actualitzat

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha anunciat que el seu partit denunciarà a la fiscalia a l'Ajuntament de Vic pels missatges que cada dia s'emeten per la megafonia. Albiol considera que s'està fent "propaganda colpista".

 

 

 

L'Ajuntament de Vic emet des de fa unes setmanes un missatge per megafonia en el qual es lamenta la situació dels dirigents independentistes empresonats i els que són a l'estranger.

"No normalitzem la situació d'excepcionalitat i d'urgència nacional: recordem cada dia que encara hi ha presos i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu: la independència de Catalunya."

El missatge, consensuat amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR), busca recordar els "presos i exiliats" i s'acompanya d'un so de campanes, que evoca les antigues crides al sometent i sona cada dia a les vuit del vespre des de fa aproximadament dos mesos.

El video on es pot sentir com el missatge s'emet per la megafonia de l'ajuntament, s'ha fet viral a les xarxes i les reaccions dels partits unionistes o constitucionalistes no s'han fet esperar, com la de José Manuel Villegas de Ciutadans.

"No només es permet que s'ocupin els espais públics, sinó que a través de la megafonia de l'ajuntament s'entra a la casa dels ciutadans amb aquesta megafonia "matxacona"."

 

 

O del líder de Societat Civil Catalana, José Rossiñol.

"Això és una deformació i una perversió de la democràcia. En democràcia el principi de representació i el principi de neutralitat és bàsic."

 

Llaços grocs

La polèmica de Vic s'afegeix a la dels llaços grocs que tampoc afluixa. En aquest sentit el president del PP Pablo Casado ha tornat a insistit que els ajuntaments han de treure aquests símbols de l'espai públic

 

"Per exigir que no s'utilitzi la via pública per fer propaganda, i en aquest cas, amb uns emblemes que són antidemocràtics."

 

I justament aquest divendres l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat que posar llaços és llibertat d'expressió.

"Evidentment que apel·lar al sentit comú i que a ningú agrada que tot l'espai públic estigui monopolitzat per un color o una expressió política, però insisteixo està emparat en la llibertat d'expressió."

En resposta a les xarxes, aquest dijous, es van multiplicar els llaços grocs en l'espai virtual sota l'etiqueta #RiveraQuitameEste com a crítica a l'estratègia política de Ciutadans que, entenen, genera més crispació.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatPPXavier García Albiol CsSocietat Civil CatalanaAda ColauANCÒmnium CulturalLlibertat d'expressió JudicialPablo Casado
Anar al contingut