Palència / Elgoibar

El PP demanarà explicacions al govern espanyol sobre el desenllaç del segrest del "Playa de Bakio"

L'endemà que el segrest del pesquer basc "Playa de Bakio" arribés a un final feliç a alta mar, ha començat la tempesta política. Mentre que el govern espanyol defensa la seva gestió de la crisi, l'oposició exigeix saber si s'ha pagat un rescat per aconseguir l'alliberament dels mariners, que han estat sis dies en mans de pirates somalis. La portaveu del grup popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ja ha anunciat que el seu grup sol·licitarà la compareixença a la cambra baixa de responsables d'Exteriors per aclarir aquest extrem. Ara que "ha passat la tempesta i ha arribat la calma, és hora que el govern doni explicacions", ha assegurat Soraya Sáenz de Santamaría.

Actualitzat
"Prudent, sensata i responsable." Així és com el govern espanyol considera que ha estat la gestió de la crisi del "Playa de Bakio", els mariners del qual van ser alliberats aquest dissabte després de sis dies de segrest. El portaveu del grup socilista al Congrés dels Diputats, José Antonio Alonso, així ho ha defensat des d'Elogoibar, a Guipúzcoa. 

El mateix dia que es comencen a saber detalls del segrest, Alonso ha assegurat que els socilistes estan "molt contents" perquè s'ha aconseguit el principal objectiu, l'alliberament sa i estalvi de la tripulació del pesquer. Ha estat, ha afegit, una "gestió diplomàtica, que és la que fa qualsevol país madur". Alonso, a més, ha llançat una crida a la comunitat internacional per vigilar "un oceà immens".

Les explicacions, però, sembla que no satisfan el principal partit de l'oposició. El Partit Popular, també a través de la seva portaveu al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, que vol explicacions sobre el desenllaç del segrest. I és que el govern no ha volgut aclarir si s'ha pagat el rescat que demanaven els pirates, tot i que algunes fonts apunten que l'alliberament va ser possible gràcies al pagament d'un rescat d'1,2 milions de dòlars, uns 750 mil euros.

Així doncs, Sáenz de Santamaría ha anunciat que sol·licitaran la compareixença al Congrés dels responsables del Ministeri d'Afers Estrangers. En la clausura de la conferència de presidents autonòmics de les joventuts dels partits, la portaveu parlamentària ha assegurat que el seu objectiu és conèixer més detalls del rescat, la tasca diplomàtica portada a terme i les ajudes que el govern ha rebut d'altres països, a més de les possiblitats de detenir els responsables del segrest.

Sáenz de Santamaría ha assegurat que el PP treballarà perquè "els espanyols se sentin segurs en qualsevol indret del món" i és per això que demanaran les mesures necessàries. Ara que "ha passat la tempesta i ha arribat la calma", ha sentenciat, "és hora que el govern doni explicacions". 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut