L'exministra Dolors Montserrat i el líder del PP Pablo Casado, al Congrés el 12 de desembre de 2018 (Horitzontal)
Dolors Montserrat i el líder del PP Pablo Casado, al Congrés (ACN)
Madrid

El PP demanarà a Pastor que retiri l'acusació de "corrupte" que rep dels grups al ple

Pastor ja va decidir retirar del diari de sessions les paraules "feixista" i "colpista"

RedaccióActualitzat

El Partit Popular demanarà a la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, que retiri el qualificatiu de "corrupte" de les actes dels plens, quan els diputats l'utilitzin per referir-se al partit. 

La portaveu parlamentària del PP, Dolors Montserrat, ho ha dit en declaracions a Europa Press, en què ha assegurat que no hi ha cap diputat de la formació que es pugui acusar de corrupte.

"Al PP moltes vegades se'ns ha insultat i anomenat corruptes, i jo no conec cap dels 134 diputats del PP que sigui corrupte."

 

La dirigent popular ha defensat que el seu partit vol posar en valor "l'exemplaritat i el bon fer" i que a la tribuna del Congrés "es pot dir de tot, però mai insultant ni faltant el respecte a cap partit polític, ni a cap diputat, perquè faltar-li al respecte és faltar-l'hi als espanyols".

 

 

 

Les paraules "feixista" i "colpìsta", retirades

El PP fa ara aquesta petició després que la presidenta de la cambra, Ana Pastor, ja va anunciar que retirarava les paraules "feixista" i "colpista" del diari de sessions. 

Va ser el passat 21 de novembre després d'expulsar de l'hemicicle el diputat d'Esquerra Gabriel Rufián. Pastor va cridar-li a l'ordre i el portaveu adjunt dels republicans va seguir protestant després d'un enfrontament dialèctic molt dur amb el ministre d'Exteriors, Josep Borrell.

Pastor va precisar llavors que la seva intenció no era esborrar aquests termes de les actes oficials del ple, sinó fer constar a peu de pàgina, que eren "paraules retirades per la Presidència".

 

 

Els populars es van mostar amb desacord amb la decisió de la presidenta de la cambra de retirar el terme "colpista" en considerar que aquest adjectiu defineix correctament els líders indendentistes catalans. El portaveu popular Javier Maroto va defensar que "quan es produeix un cop d'estat, i a Espanya n'hi ha hagut un a Catalunya, s'ha d'anomenar els que el cometen "colpistes". 

Prèviament Pastor ja havia retirat les paraules de Rufián "lladres" i "carcellers" dirigides al govern de Rajoy. Ara haurà de respondre la petició del seu propi partit amb la retirada de l'adjectiu "corrupte".

ARXIVAT A:
CorrupcióPP
Anar al contingut