Imatge del judici del cas Gürtel (EFE)
Imatge del judici del cas Gürtel (EFE)
Madrid

El PP demana la repetició del judici del cas Gürtel

Reclama un tribunal "sense aparença de parcialitat"

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha demanat al Suprem que es repeteixi el judici del cas Gürtel perquè considera que el tribunal no va ser imparcial.

En el recurs presentat pel PP es demana que s'anul·li la sentència que el va condemnar com a partícip a títol lucratiu i se'n dicti una altra que l'absolgui.

Si no és així, reclama que es repeteixi el judici amb un tribunal "sense aparença de parcialitat". Els populars argumenten que la sentència que els condemna ha lesionat injustificadament el seu honor, que qualifica de bé capital per a un partit polític.

Els populars han presentat un escrit molt dur contra la sentència i, en concret, contra el jutge José Ricardo de Prada. Es consideren víctimes d'"un autèntic judici paral·lel sense cap garantia ni justificació."

El Partit Popular va ser condemnat com a responsable civil per la trama Gürtel. La sentència va considerar que el partit de Mariano Rajoy es va lucrar amb aquesta trama i considera que el PP va crear "una estructura financera i comptable paral·lela a l'oficial almenys des del 1989".

El tribunal considera acreditat que entre el Grupo Correa i el PP es va teixir una estructura de col·laboració estable i consistent en prestació de múltiples i continus serveis relatius a viatges, organització d'actes, dintre de l'activitat normal del partit a la Comunitat de Madrid (Majadahonda i Pozuelo) i a Castella i Lleó. Segons la sala, es va crear un autèntic sistema de corrupció institucional

ARXIVAT A:
Gürtel
Anar al contingut