Girona

El PP demana contundència contra la crema de fotos del rei i acusa Zapatero de propiciar un marc per als radicals

La crema de fotografies del rei durant una manifestació antimonàrquica a Girona ha provocat controvèrsia política. Tant el PP com Esquerra Republicana s'han referit als fets i ho han fet, evidentment, des de pols pràcticament oposats. El Partit Popular demana més contundència i acusa el president Zapatero d'haver propiciat un marc que ha envalentonat els més radicals. Per ERC, en canvi, els fets són un incident aïllat.

Actualitzat
Els populars catalans relacionen els incidents de Girona amb l'escridassada que van rebre durant les ofrenes de la Diada Nacional. El president de la formació, Daniel Sirera, ha assegurat que portaran a la Justícia un vídeo en què es demostra que els dirigents del partit van rebre amenaces molt greus, i ha reclamat que, en aquests casos, els Mossos intervinguin amb rapidesa.

Des del País Basc, el líder popular, Mariano Rajoy ha afirmat que el responsable últim d'aquest tipus d'incidents és el president del govern espanyol.

Els incidents de Girona s'han valorat d'una manera ben diferent des d'Esquerra Republicana. Segons el seu portaveu, Joan Ridao, és tracta d'un episodi aïllat dins d'una manifestació democràtica de rebuig a la monarquia. Per Ridao l'incident no va malmetre en cap cas el clima d'"absoluta normalitat" amb què Girona va viure la visita del monarca.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut