L'etarra Troitiño, en el moment de sortir de la presó (Foto: Huelva Información. Grupo Joly)
L'etarra Troitiño, en el moment de sortir de la presó (Foto: Huelva Información. Grupo Joly)
Madrid

El PP demana al CGPJ que investigui les circumstàncies de l'alliberament de Troitiño

El PP ha demanat al Consell General del Poder Judicial que obri una investigació pel "cas Troitiño". L'endemà de saber-se que Troitiño està desaparegut el PP ha emès un comunicat en què exigeix a aquest òrgan que obri una investigació per aclarir les circumstàncies del seu alliberament. El portaveu del PP en matèria de justícia, Federico Trillo, que també és l'interlocutor del govern en matèria antiterrorista, considera que hi ha moltes contradiccions en la decisió de l'Audiència Nacional d'alliberar el pres d'ETA i per això vol que aclareixi què ha passat i es depurin totes les responsabilitats.

Actualitzat
L'expres etarra continua en parador desconegut després que l'Audiència Nacional hagi emès una ordre de cerca i captura perquè acabi de completar la seva condemna amb sis anys més de presó.

La policia creu que és a França, però admet que li ha perdut la pista una setmana després de quedar en llibertat. L'Audiència Nacional el reclama perquè considera que ha de passar sis anys més a la presó, fins a acabar de complir el màxim de 30 que marca la Constitució.
Anar al contingut