Brussel·les

El PP defensa que les corrides de toros tenen valor ecològic

Els toros arriben al Parlament Europeu, a Brussel·les. Dimecres i dijous, el Partit Popular defensarà les corrides de toros com una tradició amb valor ecològic. Ho farà amb l'exposició "El hombre y el toro", que explicacarà als eurodiputats que les corrides eviten que el toro de lídia sigui una espècie en perill d'extinció i que desapareguin milers d'hectàrees de devesa. A l'altra cara de la moneda hi ha el grup dels Verds-Aliança Lliure Europea, que contraatacarà el PP amb la conferència "Per una Europa lliure de corrides de toros". Per cert que la cantant Alaska ha presentat a Madrid una campanya antitaurina en què surt despullada.

Actualitzat

El principal defensor de les corrides com a tradició de valor ecològica és l'eurodiputat del PP Luis de Grandes, que ha encarregat construir una rèplica d'una plaça de toros al mateix edifici de l'eurocambra, que recrea els ambients de catorze places diferents d'arreu del món.

De Grandes preveu que a l'exposició hi assisteixin els toreros Enrique Ponce, el Juli, el colombià César Rincón i el francès Sebastián Castella. Els torerors i els eurodiputats no s'estaran de res, perquè se'ls convidarà a beure vi, a menjar pernil ibèric i a escoltar la cantant Estrella Morente.

Fins ara, el PP, i en concret la pressió de De Grandes, ha aconseguit aturar tots els intents dels Verds d'aprovar lleis per abolir les corrides a tota la Unió Europea o per suprimir les subvencions a la carn de toro.

Els detractors

Els eurodiputats dels Verds-Aliança Lliure Europea, entre els quals hi ha Raül Romeva, no es donen per vençuts. Paral·lelament a l'exposició dels populars, ells rebatran els arguments del PP amb la conferència "Per una Europa lliure de corrides de toros", dimecres al matí.

L'Alaska, també contra els toros

Coincidint amb l'anunci d'aquests dos actes al Parlament Europeu a favor i en contra de les corrides de toros, la cantant Alaska ha presentat aquest dilluns la campanya "La verdad al desnudo: la tauromaquia es cruel", organitzada per AnimaNaturalis i l'associació britànica Persones per un Tracte Ètic als Animals. A la campanya, l'artista apareix fotografiada despullada amb tres banderilles clavades a l'esquena. Alaska ha declarat que haurien de posar "unes petites banderilles als que diuen que el toro no pateix".

Anar al contingut