Convenció del PP a Sevilla (EFE)
Convenció del PP a Sevilla (EFE)

El PP critica la justícia alemanya: "Si l'euroordre no funciona, Schengen no té sentit"

Albiol "convida" la ministra de Justícia alemanya a passejar-se pels pobles de Catalunya

RedaccióActualitzat

Malestar a les files del PP per la posada en llibertat de Carles Puigdemont i per l'aval que ha donat a la decisió judicial la ministra de Justícia alemanya

El Partit Popular també nega la proposta de diàleg de Puigdemont.

"Schengen no té sentit"

L'eurodiputat Esteban González Pons ha estat el més contundent en escenificar aquest sentiment. Posa en dubte fins i tot el tractat de Schengen de lliure circulació de persones:

 "Si l'euroordre no funciona, el tractat de Schengen no té sentit."

González Pons argumenta que, si s'obren "les fronteres perquè qualsevol pugui entrar i sortir i els delinqüents també puguin entrar i sortir, i després no hi ha un mecanisme perquè els puguem retornar, és absurd que traiem les fronteres".

Durant la convenció del PP a Sevilla, González Pons ha explicat que, "si no es retorna qui ha intentat fer un cop d'estat pot ser que haver aixecat la frontera acabi essent una mala decisió".

Per González Pons, aquesta setmana, els "antieuropeus independentistes" han rebut una "bona notícia" d'Europa, mentre que els "europeistes espanyols" una de "dolenta".

"Si hi ha un Estat a la UE on intentar donar un cop d'estat no és delicte, el problema és d'aquest Estat."

El portaveu del PP al Parlament europeu ha contraposat l'actuació de la justícia alemanya a la que tindria –ha dit- la justícia espanyola:

"Si algú reclamés la devolució d'un colpista a Espanya creieu que els jutges del Tribunal Suprem espanyol s'hi negaria? Estic segur que no, perquè nosaltres, de veritat, creiem que Europa o és un projecte solidari de mútua confiança o no és"

Altres membres del PP, com Mariano Rajoy, han optat per un perfil més baix i creuen que és una decisió estrictament judicial. El president espanyol ha assegurat que "si tenim algun problema com el que ens ha explicat Esteban ja tindrem la intel·ligència i l'habilitat per resoldre'l, perquè una altra de les característiques d'Europa és que som intel·ligents i habilidosos, sobretot els que som aquí, tret de mi".

Albiol "convida la ministra"

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha fet un tuit on també critica el govern alemany, en concret la ministra de Justícia, a qui ha "convidat" a venir a Catalunya:


"No dialogarem mai amb Puigdemont"

El govern espanyol no està disposat a atendre en cap sentit l'apel·lació al diàleg que el president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, va fer des de la porta de la presó de Neumünster.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, s'ha pronunciat davant la premsa en aquesta direcció.

"El senyor Puigdemont el primer que ha de fer és atendre les seves responsabilitats davant la Justícia i deixar de ser un fugit de la justícia, cosa que posa de manifest el seu escàs compromís ètic i democràtic com a persona i responsable polític"

Segons Catalá, la crida al diàleg de Puigdemont és "molt democràtica", però "el més democràtic és atendre les responsabilitats de qualsevol ciutada davant la justícia".

ARXIVAT A:
PPGovern empresonatProcés catalàJudicialUnió Europea
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut