Madrid

El PP creu que el TC li dóna la raó i confirma els dubtes que hi havia

La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que la decisió del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya els dóna la raó en estimar, en part, el seu recurs i posar en qüestió la legalitat de mig centenar d'articles. Sáenz de Santamaría, en una roda de premsa a la seu nacional del PP, ha afirmat que amb aquesta sentència "es respecten les regles de joc" i "es deixen ben assentats" aspectes com el que "només la nació espanyola" és la que té caràcter vinculant i jurídic.

Actualitzat
"Hem complert amb la nostra obligació i deure de defensar la Constitució i el marc de drets, llibertats i de convivència que s'ha donat als espanyols", ha assenyalat la portaveu del grup popular. Sáenz de Santamaría ha considerat que el fet que la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, i el president català, José Montilla, hagin interpretat la decisió de manera "radicalment diferent" posa de manifest que "cap de les dues postures és la correcta, ni l'encertada".

Davant la crida a la mobilització ciutadana de Montilla, Sáenz de Santamaría ha demanat a tots els partits polítics "assossec, equilibri, prudència i responsabilitat" i ha confiat que tots "acatin i respectin" la sentència.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut