Rita Barberá en el seu últim ple municipal
Rita Barberá en el seu últim ple municipal a l'Ajuntament de València
Madrid

El PP col·loca Rita Barberá a la Diputació Permanent del Senat i la blinda davant una possible dissolució de les Corts

La designació de l'exalcaldessa de València per a la Diputació Permanent del Senat fa que mantingui l'aforament davant una eventual convocatòria d'eleccions anticipades

RedaccióActualitzat

El Partit Popular col·loca Rita Barberá com a suplent en la Diputació Permanent del Senat. Aquest òrgan és l'únic que es manté actiu quan el Congrés i el Senat no treballen o entre legislatures. Per aquesta raó, en el cas que es convoquessin eleccions anticipades i es dissolguessin les Corts, l'exalcaldessa de València mantindria l'aforament.

La Diputació Permanent està formada per 35 persones, que conserven la condició de senadors encara que hagi expirat el seu mandat o la cambra alta estigui dissolta.

La designació de Barberá per a la Diputació Permanent s'ha decidit enmig de la investigació oberta a tot el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València. S'investiga una suposada trama de corrupció que es coneix com a "operació Taula" i que deriva del "cas Imelsa".

El PP insisteix que no està investigada

Rita Barberá no està investigada en aquest cas i el partit defensa la seva presumpció d'innocència. Per ara, el PP no s'ha volgut posicionar sobre si Barberá hauria de renunciar al càrrec de senadora.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, s'ha referit avui a la situació de l'exalcaldessa de València. Catalá ha recordat que, ara per ara, Barberá no està sent investigada i, per tant, no té impediment per mantenir les seves responsabilitats polítiques.

Precisament avui, el grup de Podem a les Corts Valencianes ha demanat la compareixença de Rita Barberá. Podem vol que expliqui la seva presumpta vinculació amb la trama de l'"operació Taula" davant el Parlament valencià.

Podem també ha demanat als serveis jurídics de les Corts que estudiïn si és possible tramitar la revocació de Barberá com a senadora territorial.

Anar al contingut