Barcelona

El PP català presenta recurs d'inconstitucionalitat contra la LEC

El Partit Popular català ha formalitzat davant del Tribunal Constitucional un recurs contra la llei d'educació de Catalunya aprovada pel Parlament ara fa tres mesos. Durant el debat parlamentari els populars ja es van oposar clarament a la llei d'educació, i finalment han decidit que en recorreran una trentena d'articles perquè els consideren inconstitucionals. Per ells, la normativa limita els drets lingüístics dels catalans, segrega el currículum català del de la resta d'Espanya i limita l'autonomia dels docents.

Actualitzat
El grup parlamentari del PP al Congrés dels Diputats, a instàncies del PP català, ha registrat un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la llei d'educació de Catalunya. Entre d'altres qüestions, al·leguen que discrimina el castellà en favor del català. Els populars alerten que la LEC "blinda" el català com a única llengua d'ensenyament, ja que redueix de cinc a un any el període en què els pares poden escollir -en l'etapa de primera educació- la principal llengua que seguiran els seus fills a l'escola, cosa que ha qualificat de "segregació".

El 8 de maig, quan la llei catalana d'educació encara no s'havia aprovat, el PP ja va avançar que no tancava la porta a demanar l'opinió del TC perquè hi apreciava alguns aspectes inconstitucionals. Aleshores la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, va dir que confiava que el Parlament fos capaç de "canalitzar" la llei. El recurs del PP contra la LEC ha acabat arribant i s'ha presentat l'últim dia del termini fixat. La raó, segons el diputat del PP al Parlament, Rafael López, és perquè estaven a l'espera d'una possible sentència del Constitucional sobre l'Estatut, ja que la llei d'educació es basa en alguns aspectes del text autonòmic.

Segons les fonts consultades, a més de la polèmica lingüística, el PP també s'oposa al fet que la Generalitat pugui crear cinc cossos propis de docents, mentre que a la resta de l'Estat n'hi ha nou. Els populars consideren que amb això s'està posant fronteres al moviment dels docents d'altres comunitats a Catalunya.

Tampoc accepten que amb la nova llei Catalunya pugui decidir l'aplicació de determinats aspectes del currículum, com la tercera hora de castellà.

El recurs dels populars arriba l'endemà mateix que el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, descartés un altre recurs contra la llei per part del govern espanyol. El Ministeri i la Conselleria d'Educació estan en converses sobre alguns aspectes que el ministre no veu del tot clars.

Anar al contingut