Madrid

El PP aprova una declaració en defensa de la Constitució i de l'estat de les autonomies

La secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, ha explicat que el seu partit ha aprovat una declaració en defensa de la Constitució Espanyola i de la indissolubilitat de la nació espanyola enfront dels que mantenen posicions contràries per interès electoral o partidista.

RedaccióActualitzat
El PP ha aprovat una declaració en defensa de la Constitució i de l'actual model de l'estat de les autonomies, un gest que es produeix coincidint amb tot el debat sobiranista que es viu a Catalunya i després que, des del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba ha apostat per reformar la Carta Magna per avançar cap a un model federal a Espanya.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha explicat que el seu partit ha aprovat una declaració en defensa de la Constitució Espanyola i de la indissolubilitat de la nació espanyola, defensada en l'article dos de la Carta Magna, enfront dels que hi mantenen posicions contràries -diu De Cospedal- per interès electoral o partidista.

Segons la líder popular, l'actual Constitució -que data del 1978- és la que "ha donat la millor època a Espanya, no només en prosperitat econòmica, sinó en benestar i model de convivència". "Per tant -ha continuat-, som defensors a ultrança de la nostra Constitució, del nostre model constitucional i de l'estat de les autonomies que s'hi consagra i dels principis de solidaritat i autonomia de les nacionalitats i les regions que s'hi integren dins d'Espanya".

De Cospedal ha admès que en els últims temps l'estat de les autonomies que defensen "ha pogut cometre alguns excessos", però n'ha responsabilitzat els seus governants i en cap cas el mateix Estat.

"Aquesta declaració -ha conclòs De Cospedal- seguirà sent la línia del partit, al marge de vaivens electorals, d'interessos partidistes, de moments econòmics, etc..".

I és que De Cospedal creu que en aquesta qüestió hi ha partits que es mouen per interessos partidistes. Per això, al PSOE, que ha obert la porta a modificar la Constitució si és per incloure-hi el model federal, l'ha titllat d'irresponsable per voler trencar -diu- amb el model actual.

La dirigent popular també s'ha referit al president de la Generalitat, Artur Mas, a qui ha volgut deixar "absolutament clar" que mentre mantingui la postura actual no tindrà mai el suport del PP al Parlament català i a qui ha advertit que "no s'està deixant marge a si mateix" per obrir vies de diàleg.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut