Pedro Sánchez arriba a la reunió amb grups ecologistes, aquest dilluns (EFE)
Pedro Sánchez arriba a la reunió amb grups ecologistes, aquest dilluns (EFE)
Madrid

El PP aprofita les paraules del rei per plantejar que Sánchez s'aparti

El govern espanyol en funcions diu que la majoria de ciutadans, com el rei, tampoc desitgen una repetició de les eleccions, mentre Sánchez comença contactes per a la investidura

RedaccióActualitzat

Silenci de Pedro Sánchez al desig del rei que no hi hagi noves eleccions. Mentre el govern socialista en funcions ha començat la ronda de contactes amb els partits polítics de cara a forjar una majoria per a la investidura, el PP ha aprofitat la situació per plantejar que cal canviar de candidat. 

Pedro Sánchez ha esquivat qualsevol comentari a les paraules del rei, que es va referir de manera directa i poc habitual a qüestions polítiques. "És millor trobar una solució abans d'anar a unes noves eleccions", va dir.
 

Pedro Sánchez i Teresa Ribera, reunits amb entitats ecologistes (EFE)


El president del govern espanyol en funcions ha reprès aquest dilluns al matí la ronda de contactes amb diversos col·lectius ecologistes per presentar una proposta a Unides Podem.

L'ha acompanyat la ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, que, recollint les paraules de Felip VI, ha destacat la importància de tenir un govern investit com més aviat millor.

"Aquesta primera crida del rei a intentar, en la mesura que sigui possible, constituir el govern i una investidura com més aviat millor i no anar a unes noves eleccions forma part del que, probablement, desitgem una gran majoria dels espanyols, però haurem de veure fins a quin punt és factible o no."

Teodoro García Egea, secretari general del PP (EFE)

El Partit Popular també creu que no s'ha de repetir un nou escenari electoral i fa un pas més. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha demanat a Sánchez que s'aparti i que es proposi un altre nom en la segona ronda de consultes que pugui servir per desencallar la situació política.

"En aquest cas, el rei podria proposar un altre candidat que fos de consens. (...) El dilema no és si Pedro Sánchez o eleccions. El dilema es pot resoldre impulsant un altre candidat."

 

La reacció dels socialistes ha arribat per boca del secretari d'organització del partit i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, que ha qualificat la proposat d'"acudit del dia"
 

Compromís, el primer de trobar-se, ara sí, amb Sánchez

Mentrestant, Pedro Sánchez ha continuat a la tarda a València aquesta ronda de contactes amb una altra reunió, aquesta vegada sí, amb Compromís.

Els socialistes no van fer cap pas per obtenir el seu suport en les dues últimes sessions d'investidura fallides, en què la formació valenciana es va abstenir.

Aquest cop, els socialistes s'han compromès a presentar un document programàtic a la formació valenciana amb punts concrets per aconseguir el suport a la investidura.

Entre les propostes que està previst que inclogui, la reforma del finançament autonòmic, més aportacions de l'Estat a la llei de dependència o reduir el deute del País Valencià.

La coalició valenciana reclama que la reforma del finançament sigui en vuit mesos com a màxim. Segons el PSOE, les dues parts estan d'acord "en l'essencial" de cara a la investidura. 
 

 

ARXIVAT A:
InvestiduraPedro SánchezFelip VIPPPSOECs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut