Madrid

El PP acusa Zapatero de "carregar-se Maragall" i ataca la gestió de Montilla a Indústria

El PP ha responsabilitzat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de la renúncia de Pasqual Maragall a la reelecció en les pròximes eleccions catalanes, i manté que la decisió del PSOE de "carregar-se" Maragall entra dins l'estratègia posada en marxa per Zapatero per aconseguir mantenir-se al capdavant del govern d'Espanya, que és la seva "aspiració única". Ho ha dit el portaveu dels populars, Eduardo Zaplana. Per la seva banda, el president del PP, Mariano Rajoy, ha demanat a Zapatero que, quan rellevi Montilla nomeni algú "que s'ocupi del ministeri" .

Actualitzat

El portaveu del grup popular al Congrés, Eduardo Zaplana, ha responsabilitzat Zapatero de "carregar-se" el cap de l'executiu català, qui, segons ha dit, "ja estava més mort que viu des de feia força temps". Zaplana considera que la renúncia del president del PSC a repetir com a candidat de les properes eleccions catalanes és "la prova evident" que, després del resultat del referèndum sobre l'Estatut, Maragall no podia ser de nou cap de llista.

El dirigent popular ha denunciat que, des que governen els socialistes, Catalunya està "permanentment en crisi" i que la decisió de Maragall comportarà també un "reajustament" en el govern central, ja que s'haurà de substituir el ministre d'Indústria, José Montilla, que serà el candidat del PSC a la Generalitat.

En aquest sentit, ha acusat el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, de ser "l'únic que ha utilitzat Catalunya com a laboratori i moneda de canvi per als seus trucs polítics" perquè "no li ha importat tenir Catalunya permanentment en crisi" i portar Catalunya a un "debat polític que els ciutadans no volien".

Per Zaplana, la decisió del PSOE de "carregar-se" Maragall s'emmarca en l'estratègia posada en marxa per Zapatero per aconseguir la seva "aspiració única de mantenir-se en el govern d'Espanya".

"Van fer el Pacte del Tinell per expulsar el PP, després es van carregar ERC perquè els era més útil CiU i després es carregaran CiU: un dia ens carreguem Maragall i un altre dia ens carregarem qui faci falta", ha resumit.

Segons ha dit, després de l'aprovació del nou Estatut i després de "dos anys de crisi", ara Catalunya està "abocada a un procés electoral" que anirà acompanyat de "guerres internes i baralles".

Rajoy vol algú que "s'ocupi" del Ministeri d'Indústria

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha aprofitat avui la seva intervenció en el ple del Congrés per fer-se eco, de manera indirecta, de la decisió del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, de no presentar-se a la reelecció. Així, ha donat per fet que el ministre d'Indústria, José Montilla, serà el seu successor i ha dit al cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, que quan el substitueixi en nomeni un que s'ocupi del departament i no es dediqui "a coses diferents".

En el debat sobre el passat Consell Europeu i en referència a l'estat del sector energètic, Rajoy ha dit haver sabut a través dels mitjans de comunicació que Montilla "abandonarà aviat el Consell de Ministres".

"L'herència que ens deixa és un embolic descomunal, una infinitat de plets, un expedient de la UE, un sector elèctric en permanent malestar i cap aportació important de cara al futur de l'energia a Espanya", ha assenyalat en presència de Zapatero i del també primer secretari del PSC, que l'escoltaven somrients.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut