El secretari general del PP, Teodoro García Egea, durant la compareixença posterior a la reunió del Comitè de Direcció d'aquest dilluns (EFE)
El secretari general del PP, Teodoro García Egea, durant la compareixença posterior a la reunió del Comitè de Direcció d'aquest dilluns (EFE)

El PP acusa Sánchez de voler afavorir els "colpistes" amb la reforma de la Constitució

ERC i el PDeCAT lamenten que la proposta de Sánchez no faci referència directa a Catalunya

RedaccióActualitzat

L'anunci de la proposta de reforma de la Constitució per eliminar els aforaments ha causat sorpresa entre els partits catalans. Tant el PDeCAT com ERC han retret a Sánchez que hagi desaprofitat l'ocasió per abordar el conflicte amb Catalunya.

MARTA VILALTA, ERC: "Si la Constitució espanyola es pot modificar d'urgència per això, per aquest tema dels aforaments o pel dèficit zero, doncs que aprofitin i també incloguin el tema de l'autodeterminació per tal de poder-lo fer explícit a la Constitució."

DAVID BONVEHÍ, PDeCAT: "Ens sembla indigne que no hagi dit res sobre el problema polític català. Almenys en Rodríguez Zapatero era conscient que hi havia un problema a Catalunya. I avui ha semblat que el president Sánchez no era ni conscient que a Catalunya hi ha un problema polític i que no està fent res en aquest sentit."

Des de Podem, també s'han mostrat partidaris de fer una reforma més àmplia, per poder jutjar el rei o abordar el debat territorial.

NOELIA VERA, Podem: "Pensem que tots hem de se jutjats de la mateixa manera, però, a més, també caldrà valorar perquè no es pot jutjar el rei emèrit en els anys que va tenir casos, es diu, relacionats amb la corrupció. Caldrà investigar-ho. I per fer-ho és necessari, entre altres coses, canviar la Constitució."

Des del PP asseguren que la proposta respon al pacte secret que Sánchez té amb el president Torra per evitar que els polítics presos passin pel Tribunal Suprem.

TEODORO GARCÍA, PP: "Ha llançat aquesta inciativa com a part del pacte ocult amb els nacionalistes, amb el senyor Torra. El senyor Torra no està còmode amb ser jutjat pel senyor Llarena, ho hem vist. I el senyor Pedro Sánchez vol que els colpistes, els que han violat la llei a Catalunya escapin com abans millor del Suprem."

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit que la iniciativa respon a la pressió que han fet des del seu partit.  

ALBERT RIVERA, Cs: "La societat espanyola està farta de privilegis, de tracte de favor. Fins avui mateix, Sánchez ha estat bloquejant les votacions del seu partit en diferents comunitats autònomes: a Andalusia, Madrid, Castella i Lleó. Tant si és per la pressió de Ciutadans com per les enquestes, perquè Ciutadans comença a pujar, sigui com sigui, m'alegro que es vegi forçat a canviar de criteri."

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPDeCATERCCsPPUnides PodemConstitució espanyola
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut