Barcelona

El PP acusa la llei de consultes d'envair les competències de l'Estat perquè "no som només 7 sinó 47 milions"

El PP diu que la llei de consultes envaix les competències de l'Estat perquè "no som només set, sinó 47 milions"

RedaccióActualitzat

El Partit Popular de Catalunya ha aixecat la primera veu en contra de la llei de consultes en el ple d'aprovació d'aquesta llei al Parlament de Catalunya. El PP nega a la cambra les competències per aprovar una llei que, assegura, vol decidir en una qüestió sobre la qual els catalans "no són sobirans".

El portaveu adjunt del PPC, Santi Rodríguez, ha començat la seva intervenció "transgredint l'ordre del debat". Rodríguez ha tingut un record per a les quatre persones mortes a Sabadell per un brot de legionel·losi. El diputat popular ha explicat que el seu grup ha demanat amb caràcter d'urgència la compareixença del conseller de Sanitat, Boi Ruiz.

"Aquestes són les prioritats que el nostre grup creu que hauríem de debatre en aquest Parlament un divendres a la tarda, o un dissabte o un diumenge o a la nit si no tenen més feina per fer."

Ja sobre la llei, Rodríguez afirma que l'objectiu del text "és fer el que no poden fer, fer un referèndum sobre una qüestió que Catalunya no pot decidir". El PPC, explica, considera que el govern de la Generalitat "no és ningú per preguntar als catalans sobre la independència de Catalunya de la resta d'Espanya".

"No som només set milions. Som 47 milions."

Rodríguez basa la seva crítica en l'article 122 de l'Estatut. El PP recorda que en el text es parla de "l'àmbit de llurs competències" i argumenta que entre les competències del govern català no hi ha la de convocar referèndums. Per Rodríguez, la consulta del 9-N és, en realitat, un referèndum.

El diputat popular ha recordat que el 86% del Congrés dels diputats va dir "no" a la celebració d'una consulta i ha preguntat als partidaris del 9-N si aquella resposta "no va ser democràtica". Rodríguez també ha recordat que fins i tot en el Consell de Garanties Estatutàries només els consellers de CiU i ERC van avalar la llei. Afirma que el text va "sortir més feble del que hi va entrar".

Per acabar la seva intervenció, Rodríguez s'ha dirigit al PSC, al qual ha demanat que no doni suport al text. El PP argumenta que no es pot votar la llei de consultes i després dir que no al 9-N.

"Deixin-se de punyetes i votin que no."

El PPC ha expressat també la seva voluntat de reconvertir la llei en llei de participació ciutadana i ha posat d'exemple la possibilitat de preguntar per àmbits sectorials i no només territorials.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut