Madrid

El PP acusa Carmena de posar la "catifa vermella" a Puigdemont i els independentistes

Els populars han demanat a Manuela Carmena que no deixi celebrar la conferència de Puigdemont en un espai de l'ajuntament

RedaccióActualitzat

El PP ha organitzat, al mateix lloc on dilluns farà la conferència el president Puigdemont, un acte per demanar a l'alcaldessa Manuela Carmena que rectifiqui i no cedeixi l'espai de Cibeles.

Davant d'una gran pancarta amb el lema "No en Cibeles" han dit que la casa de tots els madrilenys donarà cobertura als independentistes perquè expliquin la convocatòria d'un acte que el TC considera il·legal.

La vicesecretària popular, Andrea Levy, ha acusat l'alcaldessa madrilenya de posar la "catifa vermella als que ens volen dividir". Levy ha destacat que Puigdemont s'ha trobat sempre la porta tancada a Europa per al seu discurs "d'odi i confrontació".

 

Desenes de persones, entre les quals hi havia el dramaturg Albert Boadella o Alicia Sánchez-Camacho, han escrit lemes en defensa de la unitat d'Espanya.

Manuela Carmena ha dit que ella també defensa la Constitució, però que la llibertat d'expressió és un dels principis més consasgrats: "Jo crec en la llibertat d'expressió. Tots hem de fer el que estigui a les nostres mans per garantir-la. Em sembla malament que es pensi que s'ha de callar, que s'ha d'impedir que la gent parli". Carmena no assistirà a la conferència, però sí que rebrà al seu despatx el president Puigdemont.

La conferència està programada per a les sis de la tarda a la seu de l'Ajuntament. A la mateix hora, un grup de Falange Española ha convocat una concentració de protesta, i tot plegat es podria sumar a la celbració dels aficionats del Reial Madrid, que, si guanyen la Lliga, aniran a ofereir la Copa a la Cibeles.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut