Madrid

El PP accepta despolititzar el Valle de los Caídos, on estaran prohibits els actes d'exaltació del franquisme

El projecte de llei de la memòria històrica, que impulsa el PSOE, ha superat un nou tràmit. La Comissió Constitucional del Congrés hi ha donat llum verda perquè es pugui debatre en el ple a finals d'octubre. Els socialistes han aconseguit el suport d'Esquerra Unida, CiU, PNB i Coalició Canària. El PP i Esquerra Republicana hi han votat en contra. Però el canvi més destacat de la negociació d'avui és la despolitització del Valle de los Caídos, que ha acceptat el PP i que implicarà la prohibició de celebrar-hi actes d'exaltació del franquisme o la Guerra Civil. L'objectiu és convertir-lo en un centre per "honorar i rehabilitar la memòria" de tots els morts durant la Guerra Civil i la repressió franquista.

Actualitzat

El nou article 16 de la llei, que és el que estableix les noves funcions del Valle de los Caídos, és l'únic que ha tingut el suport del PP. El canvi d'usos vincula directament la fundació que dirigeix el recinte.

El projecte aprovat aquest dimecres recull noves mesures perquè els familiars dels exiliats puguin obtenir amb més facilitat la nacionalitat espanyola. Així, els fills i néts dels exiliats després de la guerra podran reclamar la nacionalitat, dret que també tindran els membres de les Brigades Internacionals. Aquest apartat s'ha aprovat amb els vots de tots els grups menys el PP.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut