El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado
El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado
Madrid

El postgrau de Harvard de Pablo Casado va ser un curs de 4 dies a Aravaca

Al currículum de Casado, dins la web del PP i la del Congrés, hi consta un postgrau de la Kennedy School of Government, de Harvard

RedaccióActualitzat

La polèmica sobre la possible falsificació del màster que Cristina Cifuentes hauria fet a la Universitat Rey Juan Carlos afecta ara altres càrrecs destacats del Partit Popular.

Segons publica el diario.es, el postgrau que el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va fer a la universitat nord-americana Harvard va ser, en realitat, un curs de quatre dies a Aravaca, un districte de Madrid.

El pas del dirigent popular per aquesta prestigiosa universitat nord-americana va consistir, de fet, en un programa intensiu que es va impartir a la seu de l'escola IESE durant quatre dies.

 

Fa uns dies, Casado ja va admetre que va cursar el mateix màster de Dret Autonòmic i Local de la Universitat Rey Juan Carlos que Cifuentes, però que no va assistir a classe. El vicesecretari del PP va defensar que no hi havia cap irregularitat, sense presentar treball final i sense fer cap examen.

Pablo Casado va explicar dimarts que va poder aprovar el màster a la Universitat Rey Juan Carlos sense anar a classe perquè "ja tenia quatre postgraus en la matèria: un a Harvard, un altre a Georgetown i dos a Espanya".

El dirigent popular justifica avui aquesta nova polèmica sobre la seva titulació acadèmica dient que és important que "els polítics continuem formant-nos quan l'agenda parlamentària ens ho permet". Ara Casado parla de "programes executius" i no de postgraus com consta al seu currículum:

 



 

 

De fet, al currículum de Pablo Casado que es mostra tant a la pàgina web del Partit Popular com a la web del Congrés dels Diputats, hi consta aquest postgrau a Harvard, que es descriu com un "DGP de la Kennedy School of Government de la Universitat Harvard":

 

 

Casado, que fa uns dies va dir que ell no era "exemple de res ni de ningú" quan el van comparar amb Cristina Cifuentes, va explicar que no té cap títol que certifiqui que va fer el màster perquè no es tractava d'una titulació "finalista", sinó d'un curs d'accés al doctorat. També va explicar que no disposava de la certificació de notes perquè no havia tingut temps de demanar-ne l'expedició.

El vicesecretari del PP veu molt possitiu que s'obri una investigació sobre l'obtenció del títol de Cifuentes a la Universitat Rey Juan Carlos, per deixar clar el prestigi de la institució:

"Nosaltres som aquí, però demà serem en un altre lloc, i el que és important és que la universitat espanyola no tingui cap tipus de perjudici."

Anar al contingut