Handbol

El Portland San Antonio té mitja Copa d'Europa a la butxaca

Els navarresos han guanyat el Montpeller francès per 27-19 en el partit d'anada de la final, jugat a Pamplona. Una gran defensa dels homes de Zupo Equisoain ha permès al Portland aconseguir una renda de fins a 8 gols per afrontar amb tranquil·litat la tornada a pista contrària.

El Montpeller, un conjunt inexpert en finals europees, ha arribat a Pamplona carregat d'il·lusió, però s'ha trobat amb un Portland intractable. La primera part ha estat molt defensiva i, en el minut 21, el marcador era de 8 a 2 favorable als navarresos, amb actuacions molt destacades del cubà Vladimir Rivero, a la porteria, i de Jackson Richardson com a avançat de la defensa del Portland. L'entrenador del Montpeller, Patrice Canayer, ha mogut la banqueta i ha trobat el revulsiu en el jove Karabatic (11 gols) i en Omeyer a la porteria. D'aquesta manera s'ha arribat al descans amb un 11 a 9 en el marcador. La segona part ha començat igual que la primera i la defensa del Portland ha frenat l'atac francès i, en el minut 40, el resultat era un 17-11. De nou Rivero a la porteria i Jakimovic (10 gols) en atac han liderat els jugadors de Zupo i han permès als navarresos aconseguir un màxim avantatge de 9 gols (25-16 en el minut 53). Finalment 27-19, 8 gols d'aventatge per al Portland, que ha fet un pas de gegant per guanyar aquesta edició de la Copa d'Europa.