Hoquei patins

El porter del Noia Luis Gil, sancionat amb dos anys de suspensió

El Comitè Nacional de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Espanyola de Patinatge ha decidit sancionar Luis Gil, porter del Noia Freixenet, amb dos anys de suspensió de la fitxa federativa i una multa de 3.005 euros. La sanció és conseqüència de l'agressió de Gil al col·legiat Carles Bifet, el passat 13 de novembre, durant el partit que el seu equip va jugar a la pista del Roncato Vic, i que va derivar posteriorment en una denúncia davant la justícia ordinària per part de l'àrbitre.

Actualitzat
L'acta del partit recull que Luis Gil "va propinar un cop d'estic a la part dreta a l'altura abdominal" a l'àrbitre i, després de mostrar-li aquest la cartolina vermella, "es va abalançar sobre ell i li va donar un cop amb el casc a la cara" provocant-li un tall no gaire profund, com recull l'informe de l'Hospital de Vic, on va ser atès el col·legiat.

El comitè, van afegir fonts de la RFEP, ha tingut en compte "les disculpes i el penediment mostrats pel jugador al final del partit", per la qual cosa la sanció definitiva és la més baixa possible segons l'article 29 del Reglament de Règim Jurídic Disciplinari, que estableix un període de suspensió de fins a 5 anys i una multa de fins a 30.000 euros, malgrat que es tipifiquen els fets ocorreguts com "molt greus".

Davant la sanció, el club local de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) disposa de 10 dies hàbils per interposar recurs davant el Comitè Nacional d'Apel·lació, encara que el col·lectiu arbitral ha amenaçat d'anar a la vaga si la sanció era menor a l'estipulat pel reglament
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut