Roma

El portaveu del Vaticà assegura que cap altra institució ha fet tant com l'Església per evitar la pederàstia

El portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, deixa en un segon pla el reconeixement del divorci o dels drets dels homosexuals, tot i les expectatives que havia generat el canvi de papa. En una entrevista en exclusiva a "El matí de Catalunya Ràdio", destaca la família com a eix principal d'aquest pontificat.

Catalunya RàdioActualitzat

El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, en una entrevista en exclusiva de Mònica Terribas per a "El matí de Catalunya Ràdio", ha assegurat que la cúpula de l'Església ha fet "molt més que pràcticament qualsevol altra institució del món per prevenir la pederàstia i reconèixer el mal causat.

Lombardi ha acusat la comissió pels drets dels infants de les Nacions Unides de no tenir prou informació quan retreu a l'Església haver encobert els responsables d'abusos a menors.

En l'entrevista també s'han abordat altres qüestions. Pel que fa al reconeixement per part de l'Església dels drets del col·lectiu d'homosexuals, el portaveu del Vaticà creu que aquesta és una qüestió menor. Lombardi refredava així les expectatives de canvi en relació amb el divorci i l'homosexualitat apuntades per l'arribada del papa Francesc, ara fa un any. Ha destacat que la prioritat és que els matrimonis continuiïn junts.

Finalment, Lombardi ha eludit entrar en el debat polític sobiranista de Catalunya. El portaveu del Vaticà s'ha limitat a dir que el papa està informat de l'actualitat a Catalunya, però de la mateixa manera que ho està d'altres escenaris del món.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut