Barcelona

El portal gencat.cat, tercer millor projecte de capacitació ciutadana d'Europa

El portal web www.gencat.cat, de la Generalitat catalana, ha estat premiat als European Government Awards com el tercer millor projecte de govern electrònic en la categoria de capacitació ciutadana.

Actualitzat
La quarta edició d'aquests premis impulsats per la Comissió Europea i que estan dedicats a promocionar les millors pràctiques i les solucions més innovadores de govern electrònic, ja havia seleccionat l'any passat aquest projecte, però fins a aquest any no havia rebut el guardó.

La categoria en la qual ha estat premiat el portal, capacitació per a la ciutadania (eGovernment empowering citizens), reconeix l'estrategia multicanal d'atenció ciutadana de la Generalitat, a través de projectes com el gencat i el telèfon d'atenció 012 pel seu grau d'excel·lència en facilitar als ciutadans l'accés a serveis públics electrònics.

Aquest ha estat l'únic dels tres projectes catalans finalistes que ha obtingut un guardó.

El model de gestió emprat pel portal gencat els darrers quatre anys, ha permès augmentar l'ús de serveis públics basats en les noves tecnologies. El web rep 140 milions de visites a l'any i aquest nombre augmenta anualment en un 50% des de 2005.


Anar al contingut