Els passatgers del creuer Ocean Nova baixant del vaixell.
A l'"Ocean Nova" hi havia 49 passatgers que han aprofitat per visitar la població i Cadaqués.
Roses

El port de Roses es consolida com a destinació turística de creuers

El port de Roses ha rebut el primer creuer, l'"Ocean Nova", de la temporada 2013. Aquest any el port de l'Alt Empordà consolida la seva posició com a destinació turística dels creures incrementant de cinc a set les escales.

RedaccióActualitzat
L'"Ocean Nova" ha estat el creuer que ha donat el tret de sortida a la temporada 2013 al port de Roses. Aquesta temporada el port de l'Alt Empordà ha augmentat de cinc a set les escales i espera la visita d'entre 1.300 a 1.500 passatgers. D'aquesta forma es consolida com a destinació turística per a les companyies de creuers i es referma la seva posició com a segon port de la Costa Brava.

La temporada s'ha avançat fins al mes d'abril i acabarà el setembre. Durant aquest temps arribaran tres vaixells de petit format amb capacitat per a 100 o 200 persones, segons el creuer. El primer ha estat l'"Ocean Nova", de 49 passatgers i 31 tripulants provinent del port de Tarragona, amb destinació a Marsella. El vaixell farà per primer cop una ruta pel mar Mediterrani perquè està especialitzat en la navegació polar per l'Antàrtida, l'Àrtic, el nord d'Europa i l'Amèrica del Sud.

Segons el secretari de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, el port de Roses i els seus voltants atreu els creuers. "Aquest mateix vaixell, l'"Ocean Nova" no està habituat a fer aquesta mena de rutes i és un clar exemple que la costa catalana i Roses és un atractiu", ha assenyalat. De fet, els passatgers del "Ocean Nova" han aprofitat per visitar la població i Cadaqués.

A més, el secretari també ha explicat que hi ha noves companyies que s'estan fixant en les possibilitats de Roses. "Les expectatives per a la pròxima temporada són fins i tot millors que les d'aquest any", ha afegit el secretari.

Motor econòmic

Font també ha ressaltat que des del govern de la Generalitat estan fent "un esforç important" per poder atreure el màxim de turistes cap als aeroports i ports de les comarques gironines. Segons el secretari, la voluntat de la Generalitat és "potenciar la complementarietat" de tots els ports de la costa catalana. "En aquests moments complicats econòmicament creiem que el primer motor ha de ser el turisme i és una satisfacció comprovar com una iniciativa pionera es consolida incrementant el nombre d'escales", ha detallat el secretari de Territori i Mobilitat.

L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, ha remarcat que gràcies al turisme de qualitat dels creuers, el poble pot allargar les temporades i augmentar els visitants en època de poc turisme. "Que el nostre nom es compari amb altres ciutats com Niça o Saint-Tropez té un valor incalculable i ens dóna molt de prestigi", ha ressaltat.
Anar al contingut