El Port de Barcelona vol recuperar els creuers per Sant Joan

La presidenta del Port de Barcelona ha explicat al 324 que espera tancar aquest mes els protocols de seguretat que es negocien amb el Departament de Salut i que ha d'aprovar el govern espanyol

Sílvia MateuActualitzat

El Port de Barcelona ultima amb el departament de Salut l'elaboració d'uns protocols de seguretat anti-Covid amb la intenció de recuperar els creuers turístics a la capital catalana la setmana de Sant Joan, segons ha anunciat la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, en una entrevista al 324.

"L'última setmana de juny ens agradaria reprendre l'activitat de creuers" ha dit Conesa, que "espera tancar aquest mes les negociacions amb Salut amb uns creuers pilot per demostrar que són segurs".

El Port de Barcelona es faria responsable d'aquesta prova, amb supervisió mèdica, en la mateixa línia del que s'ha fet, per exemple, en el món de l'espectacle, amb els concerts a la Sala Apolo i al Palau Sant Jordi.

En aquesta pandèmia, sobretot al començament, hi va haver diversos casos de creuers afectats, com el que va atracar el maig passat a Barcelona amb 400 persones en quarantena, i s'han cancel·lat centenars de creuers que havien d'arribar a la capital catalana. La ciutat estat de Singapur va arribar a posar en marxa els "creuers sense destí" per reactivar el sector, aturat per la pandèmia.


Grups bombolla

Segons aquests protocols, tots els creueristes haurien d'accedir al vaixell amb una PCR negativa, que es repetiria durant el viatge, i a més hi hauria grups bombolla dins del creuer i fora, quan es facin les visites programades a les ciutats.

Ja hi ha dues companyies que estarien a punt per atracar a Barcelona amb aquestes experiències pilot a l'estiu.

El govern espanyol ha de donar l'aprovació final, amb el Ministeri de Sanitat, tenint en compte també que els creuers operen amb altres països, com Itàlia.

Altres ports a les Canàries, Grècia o el Mar del Nord ja tenen data per reprendre l'activitat. Segons Conesa, el Port de Barcelona ha estat "prudent" per treballar tots els protocols amb la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per buscar el consens necessari, abans de tancar-ho amb el govern espanyol.


Canvi de model

La presidenta del Port ha destacat que Barcelona continua sent molt atractiva per al turisme de creuers, però que no creixeran més i que cal buscar un model amb visites regulades a la ciutat "amb menys impacte del que havien tingut fins ara":

"Cal aprofitar aquesta aturada de creuers per reprendre l'activitat d'una manera més intel·ligent i menys invasiva per a la vida de la ciutat i que prevalgui la qualitat de vida."


L'Ajuntament de Barcelona també participaria en les negociacions amb el Port, a través dels responsables de turisme.

El portacontenidors MSC Ambra, afectat pel bloqueig al Canal de Suez, al Port de Barcelona, aquest dimecres (ACN)


Més trànsit de contenidors

El Port de Barcelona també té en marxa aquests dies un pla de contingència per poder atendre l'augment del trànsit provocat per l'arribada dels grans vaixells portacontenidors que, després del bloqueig del canal de Suez, han pogut continuar la seva ruta.

Només aquesta setmana, han atracat a Barcelona tres d'aquestes naus de grans dimensions. En els pròxims dies hi arribaran de manera esglaonada 11 més. Això suposarà multiplicar per 10 el trànsit de contenidors al Port de Barcelona, on es treballa 24 hores al dia, 7 dies a la setmana.

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut