El port de Barcelona acusa l'Ajuntament de manipular les dades sobre contaminació
Un creuer al port de Barcelona, que xifra en 315.000 les tones de CO2 que emet cada any
Barcelona

El port de Barcelona acusa Colau de mentir sobre les emissions de CO2 que genera

Diu que l'Ajuntament manipula les dades perquè hi suma tota la ruta internacional dels vaixells

RedaccióActualitzat

El port de Barcelona ha acusat l'Ajuntament de Barcelona de donar dades errònies sobre les emissions de CO2 que genera l'activitat del recinte. En un comunicat, han xifrat en 315.000 de tones anuals les emissions derivades del port, una xifra molt inferior als 5,3 milions de tones de què va parlar el consistori.

Segons el port, són uns "primers càlculs" que s'han fet "seguint les metodologies acceptades pels experts a escala internacional".

La xifra de l'Ajuntament és errònia, diu el port, perquè compta com a contaminació de Barcelona tots les emissions d'un vaixell que fa rutes internacionals:

"Les emissions de CO2 que un vaixell emet a Xangai i que després de 23 dies farà escala a Barcelona no poden ser computades com a emissions del Port de Barcelona. En tot cas, el Port computa les generades per aquest vaixell mentre és a Barcelona. Cap mètode de càlcul rigorós pot atribuir a un sol port les emissions de tota la ruta que fan els vaixells que hi escalen."

 

Per àmbits, el port calcula que 215.000 tones provenen dels vaixells, incloent-hi les activitats de fondeig, maniobra i estada de les naus a port; 80.000 tones corresponen al consum elèctric de totes les instal·lacions del recinte portuari; i les 20.000 restants provenen de les emissions dels vehicles, tant lleugers com pesants, maquinària de terminal i indústria.

 

A les terminals del port de Barcelona els costa trobar tècnics de manteniment
A les terminals del port de Barcelona els costa trobar tècnics de manteniment (Catalunya Ràdio)

El port remarca que emet "10 vegades menys CO2 que la ciutat de Barcelona", que, d'acord amb les dades de l'Ajuntament, deixa anar cada any 3,4 milions de tones de diòxid de carboni.

També destaca el compromís amb el projecte BCN Zero Carbó i que, avui dia, el port "està en disposició d'acollir l'any 2030 la reducció de, com a mínim, el 50% de les emissions" de gasos d'efecte hivernacle.

Per tot plegat, el port demana a l'Ajuntament "que rectifiqui" perquè "posa en qüestió una activitat que genera 41.000 llocs de treball i l'1,7% del PIB de Catalunya".

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaContaminacióZBE BarcelonaAda ColauMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut