El porc vietnamita: de mascota a plaga

Una cria de porc vietnamita costa a internet uns 20 euros. Quan creixen poden arribar als 50 quilos de pes i és llavors quan molts propietaris els abandonen. Cada cop n'hi ha més. És per això que la Generalitat mira de controlar-ne la població i ha demanat a l'Estat que els declari espècie invasora.

RedaccióActualitzat

La moda de tenir un porc vietnamita com a mascota va arribar a Catalunya procedent dels Estats Units i fins i tot va donar nom a la sèrie de TV3 "Porca misèria". Al cap del temps, però, molts propietaris es cansen d'un animal i l'acaben abandonant. Ara aquesta espècie de porc s'està convertint en un problema que ha posat en alerta Medi Natural i les associacions en defensa dels animals.

Aquests animals amenacen de convertir-se en una plaga semblant a la dels senglars. El problema d'aquests animals és quan arriben als cinquanta quilos de pes. Com són molt grans, fan nosa a casa i molts propietaris els abandonen. Hi ha persones que viuen al camp i els adopten. També algunes protectores, que ja estan saturades i han començat a rebutjar-los per falta de recursos.

Molts cops aquests porcs són alliberats a la muntanya. La Generalitat hi vol fer front capturant-los, vius o morts, i ha demanat a l'Estat que declari els porcs vietnamites espècie invasora. De moment, però, se'n venen per internet a 20 euros, i el nombre no para de créixer.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut