Patagònia

El "pont" del Perito Moreno cau en ple hivern austral

Un fenomen d'estiu en ple hivern s'ha pogut veure avui a la província argentina de Santa Cruz. Feia dies que s'esperava i, finalment, el "pont" de la glacera Perito Moreno, a la Patagònia, ha caigut al migdia, hora argentina. En un dia fred i assolellat, una quarantena de persones han presenciat la caiguda del bloc de gel en forma d'arc que es forma al Parc Nacional de les Glaceres i que es debilita, fins que s'acaba trencant.

Actualitzat

Els pocs visitants que han contemplat la caiguda del bloc de gel han cridat d'emoció en el moment del trencament. Eren espectadors d'un fenomen que sol passar cada quatre anys, a l'estiu. Aquest fet poc usual ha cridat l'atenció de les veus que alerten de l'existència del canvi climàtic, que hi veuen una evidència més de l'increment de la temperatura del planeta. El govern de Santa Cruz ha recollit vídeos i imatges del moment en aquesta pàgina.

Com explica el meteoròleg Jofre Janué al blog El temps amb nom i cognom, l'última ruptura va ser el març del 2006 i va seguir la del mateix mes del 2004, que va arribar al cap de 16 anys de la darrera, el 1988.

Anar al contingut