Imatge de la platja de Torroella de Montgrí aquest dilluns a la tarda. (Foto: ACN)
Imatge de la platja de Torroella de Montgrí aquest dilluns a la tarda. (Foto: ACN)
Barcelona

El pont de Sant Joan propicia un inici de temporada turística d'estiu amb bones perspectives d'ocupació

El sector turístic preveu una ocupació que oscil·la entre el 50% en algunes comarques d'interiors i el 90% al litoral

Redacció / ACNActualitzat

Ha començat l'estiu astronòmic i el sector turístic català inicia la temporada. Un tret de sortida que es preveu bo tenint en compte que el festiu de Sant Joan permetrà a molts fer pont. En alguns indrets, com a la Costa Daurada, les previsions d'ocupació són lleugerament inferiors a les de l'any anterior però al Pirineu, en canvi, confien millorar-la després que les riuades viscudes ara fa un any van comportar nombroses cancel·lacions d'última hora. També són bones les previsions a les comarques centrals, sobretot al Berguedà, on el pont coincideix amb la Patum.

Optimisme al litoral barceloní

Les reserves als municipis costaners de l'àrea metropolitana de Barcelona, tant a càmpings com a hotels, són lleugerament millors que altres anys, quan Sant Joan no coincidia amb dates tan propícies per fes escapades.

A la costa del Maresme hi ha una ocupació hotelera del 65%, que preveu anar a més amb les reserves d'última hora. A l'extrem sud del litoral, concretament a Sitges, els hotelers preveuen ocupacions de fins al 90%. En el cas dels càmpings també hi ha bones sensacions i es preveu arribar a quotes d'ocupació de fins al 80% o al 90%.

Girona costa i interior

Des de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona calculen que a l'Alt Empordà l'ocupació serà d'un 75%, a la Costa Brava Centre un 85% i a la Selva Marítima fins a un 90%. El sector hoteler calcula una mitjana d'estada superior a dos dies tot i que la despesa per turista continua sent baixa.

Més enllà del litoral, a la ciutat de Girona es preveu que l'ocupació sigui d'un 60% i a les zones d'interior de la Selva i la Garrotxa del 50%, la mateixa que es preveu a la Cerdanya i al Ripollès. En el cas de turisme rural, els establiments preveuen ocupacions de fins al 90% a les zones d'interior.

Tarragona també crida

L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda preveu una ocupació del 89% als establiments turístics de la Costa Daurada, que ofereixen 145.000 places. És una xifra sensiblement inferior a l'any passat, quan es va fregar el ple. Enguany no es confia arribar al 100% d'ocupació, però tot dependrà de com evolucionen les reserves d'última hora i la climatologia.

Als allotjaments de la comarca interior de la Terra Alta esperen una ocupació del 85%, mentre que a les cases rurals i barraques del Delta de l'Ebre es confia repetir el 70% de l'any passat.

Amb el record de les riuades

Les comarques de Lleida esperen que aquest pont de Sant Joan sigui bo turísticament, sobretot si es compara amb l'any passat, en què els efectes dels aiguats al Pirineu van provocar l'anul·lació de moltes de les reserves.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que s'assoleixi una ocupació mitjana del 75% en hoteleria a les zones turístiques de la demarcació, d'un 60% en el turisme rural, mentre que en el subsector dels càmpings, els bungalows podrien situar-se en el 90% i l'acampada entorn d'un 45% durant els quatre dies.

Bones perspectives a la Catalunya Central

Els hotels i les cases rurals de la Catalunya Central esperen una bona ocupació turística i en algunes zones penjaran el cartell de complet. És el cas del Berguedà, on el pont coincideix amb les festes de Corpus i, per tant, amb la Patum. El president de l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, Toni Barat, ha explicat que durant els dies que duri la festa -fins diumenge- l'ocupació serà bona i el dubte serà si els visitants allarguen l'estada fins dimarts.

Les cases rurals de l'Anoia i Osona també encaren amb optimisme el pont i esperen bones ocupacions. Al Solsonès les expectatives són bones, tot i que esperen que s'acabi d'animar amb les reserves d'última hora.

Anar al contingut