William Kentridge s'endú el primer dels vuit guardons del Premi Princesa d'Astúries (EFE)
William Kentridge s'endú el primer dels vuit guardons del Premi Princesa d'Astúries (EFE)
Oviedo

El polifacètic artista William Kentridge, Premi Princesa d'Astúries de les Arts

El creador sud-africà té una obra compromesa que denuncia temes com l'apartheid fent ús de diverses tècniques, especialment el dibuix animat

RedaccióActualitzat

El polifacètic artista sud-africà William Kentridge ha estat reconegut aquest dijous amb el Premi Princesa d'Astúries de les Arts d'aquest any. Kentridge, de 62 anys, és un artista multidisciplinari amb un obra compromesa tant a l'àmbit social com al polític. Ha denunciat per exemple l'apartheid, plasmant el patiment, la dominació i la culpa.

L'artista nascut a Johannesburg combina el dibuix amb l'animació, el cinema i el teatre i també l'escultura i la videoinstal·lació. És conegut sobretot pels seus dibuixos animats, que s'han vist als centres d'art més prestigiosos del món, des del MoMA de Nova York fins al Louvre de París. Precisament el mes d'octubre el creador sud-africà exposarà al Museu Reina Sofia de Madrid la seva primera gran retrospectiva a Espanya.

William Kentridge s'ha imposat a una quarantena de candidats entre els quals hi havia el músic Bruce Springsteen i els artistes David Hockney i Jaume Plensa.

Anar al contingut